Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хиляди се стичат в Спортната зала в Смолян за поклон пред големия щангист Величко Чолаков СНИМКИ: Авторът
Хиляди се стичат в Спортната зала в Смолян за поклон пред големия щангист Величко Чолаков СНИМКИ: Авторът

Хиляди се стичат в Спортната зала в Смолян за поклон пред големия щангист Величко Чолаков. След опело хора от всички поколения се стичат с цветя и венци, за да почетат почитта си към обичания спортист.

Щангистът издъхна внезапно и покруси родопчани и спортната общественост у нас. Две общини, на които е почетен гражданин - Смолян и Неделино са обявили днес ден на траур за трагичната кончина на само 35 годишният Величко Чолаков. Пред ковчега му са подредени медалите му, а на видеостена в траурната Спортна зала е образът на Величко с посланието: Почивай в мир, шампионе!

Семейството му, както и съотборниците в Смолян, негови приятели и близки много смолянчани и хора от целия регион, както и много тежкоатлети като Пламен Аспарухов, Златан Ванев, Яни Мърчоков и много други пристигат за поклонението. То ще бъде до 14 часа след което сърцатия родопчанин отишъл си без време ще бъде погребан в Смолян.

В памет на олимпийския медалист спортната зала се предлага от кмета на Смолян Николай Мелемов да бъде кръстена на името на Величко Чолаков.