Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Юсеин Болт коленичи на пистата, за да благодари на зрителите на световното първенство по лека атлетика в Лондон за подкрепата през всичките години на славната му кариера на пистата. СНИМКА: Ройтерс
Юсеин Болт коленичи на пистата, за да благодари на зрителите на световното първенство по лека атлетика в Лондон за подкрепата през всичките години на славната му кариера на пистата. СНИМКА: Ройтерс

Юсеин Болт даде пресконференция в Лондон, след като направи почетна обиколка на олимпийския стадион след последния старт от световното.

“24 часа” бе единствената българска медия, която успя да зададе въпрос на нея. Той беше свързан с това къде се вижда след 20 години и дали ще насочи бъдещите си деца към леката атлетика.

“20 години... Уау. Нямам никаква идея. Виждам се женен, с три деца и работещ в атлетиката. Да гледам как спортът ни става все по-голям. Виж, атлетиката е много труден спорт. Аз няма да съм човекът, който насила ще накара децата си да тренират. Ако те искат да тичат - окей, но аз няма да ги насилвам. Ще им кажа, че това е най-хубавият спорт, и ако искат, да го тренират”, бе отговорът на големия шампион.

Болт не скри, че след отказването си от активния спорт добре ще се позабавлява:

“Всички знаете, че в момента, в който се оправя от контузията, ще изляза да се позабавлявам. Имам нужда да изляза и да пийна едно, две... След това ще отделя малко време на семейството си. Това са ми най-важните неща в списъка.”

Ямаецът не пропусна да се обърне и към журналистите, които са негови спътници през цялата му кариера. Това стана веднага след въпроса дали се вижда като коментатор или на работа в печатна медия:

“Не знам. Със сигурност ще опитам много неща, но не бих седнал да коментирам бягането на някого. Все пак бих коментирал някое първенство.

Накрая искам да кажа на всички в тази зала нещо. Знам, че много от вас тук са били с мен още от началото на кариерата ми. Някои са писали и лоши неща за мен. Без вас обаче нищо нямаше да е същото. Благодаря ви, че бяхте част от моето приключение. Много ви благодаря!”

В последния ден американката Алисън Филикс изненадващо измести Юсеин Болт от всички класации в атлетиката. След титлата на 4 по 400 метра тя събра невероятните 16 медала от първенства на планетата. Болт и Мерлин Оти са с по 14.

Филикс успя да изпревари Болт и по титли. Тя събра 11, докато ямаецът остана с 10. Но американката има само 4 индивидуални, всички останали са в щафетите.

Очаквайте цялото прощално интервю с Юсеин Болт утре