Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министърът на икономиката Емил Караниколов СНИМКА: Архив
Министърът на икономиката Емил Караниколов СНИМКА: Архив

Премиерът Борисов и министърът на икономиката създават съвет по отбранителната индустрия, съобщи Караниколов за "24 часа", докато пътуваше за Русе

"Дунарит" няма да спре да работи. Това заяви за "24 часа" министърът на икономиката Емил Караниколов, който в момента пътува към Русе, за да каже това на работниците. 

Срещу управителите на предприятието са повдигнати обвинения за извършени престъпления и при тази хипотеза служба службата “Контрол на общоопасните средства” (КОС)  е длъжна да започне процедура за прекратяване на лиценза на фирмата за производство и складиране, обясни ситуацията министърът. 
  "Цялото правителство, премиерът Борисов и аз, като министър на икономиката заставаме зад работниците в "Дунарит".  Осъзнаваме, че предприятието е изключително   важно за икономика и за военно-промишления комплекс, то е незаобиколим фактор. Държавата ще направи всичко възможно "Дунарит"  да работи и то ще продължи да работи", заяви икономическия министър.

 Караниколов уточни, че доколкото знае преди няколко часа  тримата управители  на "Дунарит" са  подали оставки  пред акционерното събрание. "Понеже образуваното производството е за повдигнати обвинения  срещу тях, този морален акт, от тяхна страна ще помогне да не се продължи процедурата по прекратяване на лицензия, каза икономическият министър. 

Двамата с премиера Бойко Борисов са обсъдили създаването на съвет по отбранителна индустрия към Министерството на икономиката. В него ще членуват всички компании от отбранителната индустрия, новата структура ще заседава един път месечно, за да се поставят и решават проблемите на този бранш, съобщи Караниколов. 
На въпрос на "24 часа" - какво ще каже на работниците, министърът заяви - че дружеството няма да затваря, няма да му се отнема лиценз и правителството застава зад тях.