Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лекари изкараха с линейка Динко от ареста. Снимка: 24 часа
Лекари изкараха с линейка Динко от ареста. Снимка: 24 часа

Задържането му е незаконно, твърди адвокатът му Марин Марковски

Динко се почувства зле от стреса при задържането му. Има травма на главата от предишна катастрофа, каза за "24 часа" адвокатът му Марин Марковски. Той обясни, че клиентът му е бил откаран в болницата в Първомай.

Там обаче бил прегледан и го връщат в ареста, тъй като мярката му е увеличена на 72 часа. Марковски твърди, че няма доказателства Динко да е извършил престъпление. "Стойността на въпросния джиесем, за който се твърди, че го е повредил, е 89 лева. Това изключва да бъде образувано наказателно производство. По второто обвинение - за лека телесна повреда, той не се признава за виновен. Вълев не е осъждан и при тези обвинения задържането му е незаконно", казва юристът.

Той припомни, че жалбоподателят е оттеглил с входящ номер в прокуратурата показанията си срещу Динко от Ямбол. "Не мога да гадая мислите му. Веднъж се е оплакал и подал сигнал, че е бит. После се отрича. Но моят клиент не е извършил такова нещо", обясни Марковски.

Въпросният потърпевш Калоян Митков от първомайското село Поройна отказва да коментира. Той се занимава с отглеждане на тютюн. Хората го описват като кротко момче.