Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Близките отказват да приемат тази версия, погребват го в Дупница

Самоубийство пише черно на бяло в смъртния акт на бизнесмена Данаил Божилов, който е издаден току-що от "Траурни дейности" в Пловдив. Частна  агенция е получила документа. В него е посочена адресна регистрация в Дупница, където ще бъде погребан 43-годишният мъж.

Роднини и близки на Божилов продължават да отказват да приемат тази версия като причина за смъртта му. Още вчера главният секретар на МВР Младен Маринов подсказа, че следите навеждат на самоубийство, а представители на пловдивската полиция поясниха, че при повторния оглед е открито в джоба на бизнесмена предсмъртно писмо. Причините да посегне на живота си били финансови проблеми. "24 часа" първи написа, че фирмата му работи на загуба. Само през първата година е била на нула, а след това всяка година е отчитала по 10-15 хиляди лева на минус. Пред 2015-а загубата стига 65 000 лева, отделно са посочени задължения около 100 000 лева. Те обаче не били към банки.

Роднините му пък се кълнат, че не дължал пари никому. Но дори и да имал да дава, това не било огромна сума, която да го накара да посегне на живота си. "За нас е пълна мистерия", заяви дама, която се представи като много близка на семейството, тъй като отговаря на мобилния телефон на Божилов.

Братът на Данаил Тони и днес любезно отказа да говори по темата "Самоубийство". "Защо като е имал предсмъртно писмо не са го открили при първия оглед на трупа", питат близките на Божилов от Дупница. И задават следващ въпрос: "А къде е оръжието, с което се е самоубил?".

От съдебна медицина в Пловдив потвърдиха, че тялото на Данаил Божилов е взето и откарано към Дупница. Шефът на областната дирекция на полицията Атанас Илков заяви, че водещата версия е "самоубийство" и че има намерено предсмъртно писмо. За близките обаче загадката остава как се е прострелял сам в сърцето и защо въпросното писмо се появи няколко дни след смъртта след като първоначално от Окръжната прокуратура в Пловдив обявиха, че става въпрос за тежко убийство.