Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нападателят от Хамбург е бил познат на властите като ислямист, съобщи „Тагесшпигел“. Той е палестинец, роден през 1991 година в Саудитска Арабия. Ахмед ал Х. Дошъл в Германия като бежанец. Имал работа в Хамбург. При извършването на атентата бил облечен с религиозни одежди.

„Дори и още да нямаме точния мотив за атаката, изхождаме от това, че става дума за терористична атака“, цитира „Тагесшпигел“ хора от силите за сигурност. Палестинецът нахлу малко след 15 часа в супермаркет в Хамбург и наръга един човек с нож, след което избягал на улицата и намушкал още четирима. Първата му жертва почина още на мястото на престъплението, останалите са ранени.

Според един свидетел нападателят викал „Аллах акбар“. Говорителят на полицията по-късно разясни, че мъжът е бил въоръжен с кухненски нож. След атаката бил погнат от минувачи. Те именно успели да го заловят и предадат на полицията, която информирали своевременно. При залавянето нападателя бил ранен. На мястото на атаката пристигнаха и антитерористични части. Първоначално се смяташе, че има втори съучастник, но тази информация не се потвърди.