Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един от най-тежките българи в момента се издържа като врачува на карти.

Леглото му е обковано със стоманени обръчи. В противен случай на мига ще рухне под огромното му тяло. Гриша Георгиев от врачанското село Лиляче гони 260 килограма, натрупани през годините на охолен живот. Сега един от най-дебелите мъже в България търси начин да отслабне и да спаси здравето си. Това е решителната му битка, тъй като лекарите са го предупредили, че тялото му вече изпраща предупредителни сигнали за предстояща катастрофа.

"Само не искам да ме съжалявате. Сам съм си се докарал до тук и няма какво да се оплаквам. Не се обиждам и когато ме наричат дебелак. Как по друг начин да ми казват, след като стигнах до 270 килограма. Сега съм отслабнал малко, но това е само началото", категоричен е един от най-тежките българи.

През последните месеци той търси помощта на различни специалисти с надеждата, че ще свали голяма част от непосилния товар на плещите си. След многобройни консултации Гриша сам стига до извода, че е най-добре да се подложи на операция за отстраняването на част от стомаха.

"Страх ме е да легна на операционната маса. И не само защото мога да я счупя. Искам да попадна на най-добрия лекар. Чувал съм, че в Турция са най-добрите. Нали Люси Иларионов отиде там и се стопи наполовина. Търся контакт с него да ме посъветва, да ме упъти.

Но ще трябва и да събера пари. Само дано се намерят добри хора да помогнат, но и аз имам идея как да изкарам необходимите средства", надъхва се бай Гриша.

На него може да му се вярва, че ще намери начин да изкара достатъчно, за да си плати сложната операция. От съвсем малък се е научил да завърти някоя далаверка, за да е с по-пълен джоб от приятелите си.

"Едно време бях хванал една скара бира точно до поделението. Войниците се избиваха за топли кебапчета и кюфтенца. Тръгвал съм си с по 500 лева в джоба и това беше много преди идването на демокрацията.

След това работех като барман в "Шератон". 87-а похапвах тигрови скариди и черен хайвер на корем. Кой тогава ти е знаел какво е тигрова скарида. Но мен ме бяха сложили на топлия и студения бар, така че имах достъп до най-големите деликатеси в целия свят. Караха ги пресни със самолета от Източна Германия", потъва в хубави спомени Гриша Георгиев.

Точно в този си период той наддава с около 40 килограма. Диетолозите казват, че морските деликатеси не са калорична храна, но килограми скариди и сьомга няма как да не се отразят на теглото. И след демокрацията бай Гриша не се спира да трупа пари, които харчи за тежки софри. Изхитрява се да изкупува печатарски машини, които след това праща в Германия за претопяване.

"Германците много преди нас се бяха усетили как да извличат ценните метали. У нас ги изкупувах за жълти стотинки машините, а след това моя германски партньор се грижеше за всичко останало. Направихме луди пари от този бизнес. След това изкупувах земеделски земи и гори. Там също добра пара падна. Живеех с мисълта, че никога няма да свършат левовете.

Харчех на воля и не си и помислях за спестяване. От много хубав живот се докарах до това положение. Когато стигнах 260 килограма, си казах стоп. Излязох от всякакъв вид бизнес и казах на децата и тримата ми синове, че оттук нататък те ще се грижат за мен", спомня си Гриша Георгиев.

През последните две години той се е закотвил у дома и почти не излиза навън. Задъхва се само след няколко крачки, а силното слънце също е непосилно за извънредно дебелия жител на врачанското село Лиляче. И пак е намерил начин да припечелва по някой лев.

Врачува на съселяни и гости от цяла България. Кълне се, че всяка една от прогнозите му се изпълнява 100 процента.

"Майка ми беше една от най-добрите врачки в цяла България. Търсеха я дори от чужбина. Сигурно съм наследил от нейните способности. Гледам предимно на карти. Хвърлям ги на масата и започвам да чета бъдещето. Наистина много познавам, иначе нямаше да ме търсят. Дарбата ми се разви в пълна степен, след като една нощ сънувах Ванга. Това беше още навремето, когато бях младо и стройно момче. Та на сън леля Ванга ми каза, че един ден ще стана голям човек. на другата сутрин се събудих с усмивка.

Викам си: "Гриша, явно ще бъдеш директор или някакъв голям държавник. А то се оказа, че ще бъда голям на широчина", смее се Гриша Георгиев. След пророческия сън той посещава родното място на Ванга и там усеща сила, която не го е напуснала и до днес. За себе си пророкува, че ще се избави от много излишни килограми и ще влезе в достатъчно добра форма, за да обори прогнозите на всички лекари.