Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Четирима представители в управителния съвет на общинската фондация "Пловдив 2019", която подготвя града за европейска столица на културата, депозираха оставки.

Те ги връчиха в края на извънредната сесия на кмета Иван Тотев. Мариана Чолакова, Любозар Фратев, Пенка Калинкова и Милена Чакандракова напускат управителнитя съвет.

Те работят за каузата "Европейска столица на културата" от преди 7 години.

"Казаха да се оттеглим и ние се оттегляме", обяви Пенка Калинкова. Тя и колегите й присъстваха на извънредната сесия посветена на Европейска столица на културата. Четиримата се определят към т.н. гражданска квота в управителния съвет, който наброява 11 души.

Действията им до голяма степен са продиктувани от това, че неотдавна от борда на фондацията беше изваден техния колега Манол Пейков. "За нас всичко това е с натрупвания. Случаят с Манол е лампичката, която светна. Комуникацията отдавна е нарушена, заяви Пенка Калинкова. Тя лично съжалява, че не е подала оставка след избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2014г.

"Този завършек на извънредната сесия не е много приятен, но видяхме един обединен общински съвет, който подкрепя "Пловдвив 2019"", коментира кметът Иван Тотев, който е и председател на фондацията.

Той съобщи, че с оглед на подадените 4 оставки няма да се бавят и още на 3 август ще бъде попълнен състава на УС. Тотев припомни, че от създаването си фондацията е сменила много изпълнителни директори.

Милена Чакандракова, Мариана Чолакова и Любозар Фратев (отляво на дясно) СНИМКИ: АВТОРЪТ
Милена Чакандракова, Мариана Чолакова и Любозар Фратев (отляво на дясно) СНИМКИ: АВТОРЪТ