Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Иван Гарелов, Валерий Тодоров, спортният журналист Сашо Йовков, Тома Иванов - бивш финансов директор на БНТ, Теодор Ангелов, репортерът на БНТ Стоил Рошкев и Радостслав Главчев - човекът, който се явява на всеки конкурс за националната телевизия, вече са подали документите си за предстоящото състезание за генерален директор.

Първи беше Сашо Йовков, който предаде концепцията си в СЕМ още миналатга седмица. В края й документи бяха подали и Теодор Ангелов, и Стоил Рошкев.

Крайният срок за кандидатстване изтича в 17 ч днес.

Очаква се преди това в СЕМ да влязат и Константин Каменаров, и Емил Кошлуков, за които се смята, че са сред най-сериозните претенденти за поста на Вяра Анкова.

На 8 август СЕМ ще обяви кои кандидати са допуснати до следващия етап в конкурса, след като разгледа документите им. После ще обсъди кандидатурите по същество - кой и защо трябва да бъде изслушан в съвета, след което на 17 август ще каже кои са допуснати до интервю.

Събеседванията са на 21 и 22 август, а решението за нов генерален директор трябва да бъде обявено от СЕМ на 23 август.

Ако членовете не успеят да посочат шеф на БНТ при три поредни гласувания, Вяра Анкова ще продължи да управлява националната телевизия до успешен избор. Подобен развой на ситуацията предполага обявяването и провеждането на нов конкурс.