Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Все още продължава издирването на младежа СНИМКА: Личен архив
Все още продължава издирването на младежа СНИМКА: Личен архив

Шести ден издирват изчезналия след катастрофа 16-годишен Кристиян Младенов край Триград. Операцията по претърсването за момчето вече е спасителна, тъй като района е с много опасни скали и преходи, а температурите нощем падат драстично. Момчето избягало леко облечено и не е засичано да слиза във вили и къщи, за да се храни. В същото време добре познава района. През нощта издирването продължи до 3 часа, но не го намерихме, дано да имаме добра новина следващия път, каза кметът на Триград Цветан Славков.

Вместо Кристиян, термокамери, с които е издирван тийнейджърът из горите край Триград са засекли мечка и няколко сърни. 16-годишното момче обаче не било заснето. Близки и приятели смятат да пуснат и дрон да снима над горите и скалите, но шансовете да бъде открит на кадрите също са малки, заради високата и гъста гора.

Кристиян изчезна в първите минути на денонощието в неделя, след като блъсна петима туристи и си изхвърли мобилния телефон. Оттогава ученикът се издирва постоянно, но няма следи от него. Над 100 листовки бяха залепени по горски пътеки и близо до извори, където би слязъл да пие вода, в които го убеждават, че не е направил нещо фатално и го зоват да се покаже.

Близките му предполагат, че може да е ранен при катастрофата, понеже колата се е ударила в дърво и да е много омаломощен вече.

Други в селото разкриват, че той има пари в себе си и ако е отишъл надалеч ще може да си купи храна или пък случайни туристи да го нахранят.

"Шансовете му за оцеляване са все по-малки с изминаване на дните", притесняват се издирващите го.

Днес издирването продължава.