Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министър Лиляна Павлова е съгласна с решението на премиера Бойко Борисов за НДК.
Министър Лиляна Павлова е съгласна с решението на премиера Бойко Борисов за НДК.

"Решението на Борисов за НДК е правилно, то трябва да е на културното министерство." Това каза министърът по българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова в парламента.

Поводът за изказването на Павлова е решението на Министерски съвет НДК да премине от нейното министерство към Министерството на културата на Боил Банов и Мирослав Баршош да бъде възстановен като изпълнителен директор.

"Всички имаме своята гледна точка. Както знаете днес на Министерски съвет беше взето решението, с което НДК вече е принципал на Министерство на културата, така че тази тема за мен е затворена.

"Това е право на министър председателя да променя решението за това кой да бъде принципал на едно или друго дружество. Аз смятам, че това решение е правилно, защото най-логичното място на НДК е в Министерство на културата", коментира още Павлова и обяви, че не приема решението на премиера Борисов като някакъв вид оценка за свършеното от нея до момента.

Павлова обясни, че заповедта, която тя издаде за отстраняването на Михаил Боршош е въз основа на предварителен одитиращ доклад, който тя има за обществените поръчки и забавянето на работата в НДК. На въпрос дали тя остава на мнение, че има нарушения от страна на Боршош, Павлова бе категорична, че ще остави това в ръцете на прокуратурата, която по думите и е компетентният орган за това.