Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убиецът на Виола й биел шамари и я молел за прошка

Шамари и караници. Казваше, че тези неща се случвали неведнъж, но така и не си тръгваше от него, казва пред "168 часа" една от най-добрите приятелки на 29-годишната Виола Николова, която на 23 юни беше зверски убита от гаджето си Стефан Станев в квартирата им в столичния кв. "Света Троица".

"Всеки път й казвал, че за последно го прави, защото се е ядосвал на поведението й. Следвала прегръдка, целувка и извинение", казва познатата на убитото момиче. Пред нея то споделяло, че Стефан бил много ревнив, но в границите на нормалното, тъй като тя също го ревнувала. По думите й повече от един път Стефан й е удрял шамар, а самите караници между тях били много по-чести. Всеки път обаче той се разкайвал за стореното и я молел за прошка.

Пред близки обяснявала поведението му с това, че когато двама души заживеят заедно, свикват един с друг и било нормално да имат дрязги и да си правят забележки. За случващото се обаче Виола не споделяла пред своите роднини, тъй като знаела, че те ще й кажат да го напусне. Тя самата дори не помисляла за раздяла.

Зверски убитата жена била родом от Лом, където учила. След като се дипломирала, заедно със своята майка се преместила на квартира в София, за да запише и висше. Така към момента на убийството тя все още била студентка в Датския колеж в столицата. Няколко месеца след като живели заедно и Виола свикнала с новото място, майка й се прибрала в родния им град.

"Помня я как идваше в село Якимово - разказа пред "168 часа" приятелката от детството й Натали Николова. - Има баба тук и като малка идваше, когато е ваканция. Аз съм с пет години по-малка от нея и помня как всички й се възхищавахме, защото беше много красива. Родителите й са добри хора. Баща й е учител в едно село до Лом. След като завърши и замина за София, започна да си идва много рядко и спряхме да се виждаме."

В София момичето се запознало с 29-годишния Стефан преди около година в кафене. Споделил й, че се влюбил в нея от пръв поглед. Въпреки че бил разведен и с дете, Виола се впуснала в бурна връзка с него. Виола нямала нищо против Стефан да се вижда с малката си дъщеря от първия му брак, но до последно не била наясно защо и как се е разделил с бившата си съпруга. Тя не подозирала, че майката на дъщеря му е подавала редовно жалби срещу него в полицията от страх за посегателство.

"Той е добър баща и е много грижовен към малката си принцеса, както нарича дъщеря си", разказвала Виола пред близки.

Стефан редовно ходел до Троян, където работела бившата му. Оказало се, че той преследвал и нейната сестра, която била по-малка и работела в Созопол. Пътувал няколко пъти и до този град, пишел й дори и есемеси със сексуален подтекст. Станев дори два пъти нахлувал в имота на бившата си жена, като в единия случай бил под влиянието на наркотици и започнал да пали със запалка покъщнината.

"Беше като психотрилър. Малката ми дъщеря извика негови приятели. Полицията си го прибра. Голямата ми дъщеря е в абсолютен шок, тя никога не е спирала детето, което има от него, да се вижда със Стефан", разказа пред Би Ти Ви екстъщата Красимира Манчева.

По думите й е могло този човешки живот да не бъде отнет и убийството да се предотврати, ако някой се е замислил върху множеството сигнали. Тя призова институциите да обръщат внимание на тях, колкото и маловажни да им се струват.

"Хората не идват да ви се оплакват, защото нямат работа", каза още жената, но подчерта, че полицията й съдействала всеки път, когато са се страхували от Стефан.

За всички тези действия на убиеца Виола не знаела. Точно преди три месеца те решили да заживеят заедно, като това било негова идея. Те намерили изгодна квартира в столичния кв. "Света Троица" и се нанесли веднага в нея. Съседите обаче казват, че не са чували караници помежду им. Единствено се чувала силна музика, която Стефан си пускал без значение кой час на денонощието е.

Викове и крясъци имало само на 23 юни. Именно тогава към 5 часа сутринта, разярен от ревност мъжът взел метална тръба и започнал многократно да удря Виола по цялото тяло, след това започнал да я души. След като бил задържан, той споделил, че за да спре страданията й, е забил нож в областта на врата й. Точно там имало и дълбок прорез от средата на врата към гръкляна, което изглеждало като опит да й се отреже главата.

Малко след убийството Станев звъннал на своя приятелка, която му била много близка. Мъжът й казал, че му трябва превоз до едно място, но не можел до отиде с неговата кола. Когато тя дошла да го вземе, той й казал да се качат до апартамента му, говорейки несвързано. В този момент приятелката му попитала къде е Виола, а той й казал, че я е заклал, посочвайки дори стаята, в която е трупът. Тя обаче не повярвала, а убиецът отворил вратата, за да го докаже. Цялата стая била в кръв. Тялото на жертвата било завито с одеяло, а върху него имало плюшена играчка. Там били все още и двата ножа, по които имало следи от кръв. Приятелката на Стефан успяла да се овладее, запазила самообладание и си тръгнала от квартирата му. Тя обаче не се обадила веднага в полицията.

Първо звъннала на гаджето си, което било в провинцията точно тогава, но също се познавала добре със Станев. След като мъжът се прибрал, двамата се обадили на убиеца, който дори отишъл при тях. Казали му, че ако не се предаде сам, те ще го издадат в полицията. Мъжът обаче показал завидно спокойствие.
"Нищо толкова страшно не се е случило - казал Станев. - Сега отивам на парти. Искам да се видя и с дъщеря ми. В понеделник ще се предам в полицията." След което веднага отпътувал за морето с джипа си "Волво ХС 90".

Къде е заловен убиецът и кой е помогнал за неговото откриване, четете в печатното издание на "168 часа".

Коментара ()

Вашият коментар