Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"По най-бързия начин пускаме поръчката чрез фондовата борса, за да не ни бавят административни процедури", обяви Каракачанов. СНИМКИ: НАТАША МАНЕВА
"По най-бързия начин пускаме поръчката чрез фондовата борса, за да не ни бавят административни процедури", обяви Каракачанов. СНИМКИ: НАТАША МАНЕВА

Експресна поръчка за доставка на масло за двигателите на бойните ни изтребители пуска министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Това обяви той в авиобаза "Граф Игнатиево" - Пловдив, където повече от 2 часа и половина разговаря с нейното ръководство.

Дефицитът на масло за двигателите на самолетите пречи те да летят. Става въпрос за 500 литра. "По най-бързия начин пускаме поръчката чрез фондовата борса, за да не ни бавят административни процедури", обяви Каракачанов.

Той допълни, че много остро стои проблемът с леталтелните часове на пилотите - "Ще гледаме да ги увеличим най-скоро", обясни той, но не уточни кога и в колко. По думите му само осем изтребителя пазят небето ни в момента.

"Много се радвам, че г-жа Нинова е поискала актуализиране за бюджета на отбраната със 600 млн. лева. До неотдавна нейната партия бяха против завишането на парите за армията. Той обаче недоумява от къде лидерката на БСП се е спряла на тази цифра. "Нашите разчети за увеличения на бюджета на армията през 2018г предвиждат 300 млн. лева, каза министърът.

В момента продължава срещата му с ръководството на "Граф Игнатиево".