Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БСП уволни професионалистите, които заловиха „Наглите” Цветан Цветанов. Снимка: Архив

“Всички колеги, които участваха в акциите по задържане на „Наглите”, са обидени. Представяте ли как се чувстват, като чуват новините, че Любо Гребеца и Йожи от групата за отвличания ще бъдат пуснати предсрочно от затвора. В „Наглите” са хора, които са извършили много престъпления. Това разказа пред Би Ти Ви Цветан Цветанов, шеф на вътрешната комисия в парламента. Акциите по разкриването на престъпленията на „Наглите” завършиха успешно, когато Цветанов бе министър на вътрешните работи.

Така той отговори на Иван Киров - сина на отвлечения от „Наглите” бизнесмен Киро Киров, който благодари на „Цветан Цветанов, че преди години той и цялото МВР работиха и заловиха „Наглите“, но попита не се ли чувства осквернен сега“, след като се подиграват с работата на полицията и „Наглите” може да излязат на свобода.

На въпрос на водещата как ще коментира думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, че ГЕРБ са променили закона така, че „Наглите” да бъдат освободени толкова рано, Цветанов отговори:

“Няма промени в закона. Единствената промяна е, че вече я няма тази тричленна комисия, която да информира съда за желанието на затворниците да искат да излязат от затвора предсрочно. Вече има състав от затвора, които оповестява това, и тогава съдията взима решение дали да бъдат освободени. Тук обаче вече идва моралната отговорност на хората, които взимат тези решения“.

. "Само съдията решава в крайна сметка дали лицето да бъде освободено. Хората от тази група "Наглите" не са от лицата, които има как да се поправят зад решетките. Освен отвличания те са извършавали и убийства. В тези случаи не вярвам в сентенцията на Вапцаров "Попаднал на хора в затвора и станал човек", отсече Цветанов.

"БСП уволни професионалистите, които заловиха "Наглите". Нека бъдем реалисти и обективни", заяви бившият вътрешен министър, който призна, че преди време е обмислял варианта да си подаде оставката от ръководната позиция в силовото ведомство, ако се случи още едно отвличане или убийство от страна на "Наглите". "Трябва да вярваме в българското правосъдие, защото там има достойни хора и професионалисти, но да не забравяме, че във всяко едно стадо има мърша", каза още Цветанов.