Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров призна, че е играл слабо срещу Пабло Кареньо-Буста на "Ролан Гарос" и със загубата си в третия кръг с 5:7, 3:6, 4:6 е пропуснал добър шанс да се изправи срещу Милош Раонич в следващия кръг.

Той обаче е решен да забрави мача, да не пада духом и да започне "свежо" сезона на трева. "Той игра добре от самото начало. Дори и при 4:0 знаех, че Пабло ще се бори. Понякога има геймове, които ако вземеш, започваш да навлизаш в своя ритъм. След пробива за 4:2 започна да играе доста по-добър тенис, започна да използва много топки по правата, което не е характерно за него. Играх слабо днес. Нямах толкова мачове на клей, колкото ми се искаше преди „Ролан Гарос“. Но смятам, че като цяло играя добър тенис и не бива да падам духом", заяви Димитров пред tennis24.bg.

На въпрос как напуска Ролан Гарос, световният №13 отговори: "Със съжаление, няма как да е иначе. Играл съм с него преди, побеждавал съм го…Знам играта му, жалко е. Започнах с две победи, надявах се да играя с Милош (Раонич) на клей, което ми допадаше. Трябва да забравя този мач. Ще има един-два дни, в които ще го мисля, може би ще го изгледам пак, но трябва да сложа чертата на клей корт сезона и да започна свежо за останалата част."

А какви са очакванията за сезона на трева? "Идват добри турнири. И в Щутгарт, и в Куинс клъб и на Уимбълдън съм се представял добре. Надявам се до началото на Уимбълдън да съм направил добри мачове и да съм записал доста победи."