Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Божидар Димитров във фейсбук:

ЗА „ДИВИЯ” БЪЛГАРСКИ НАРОД

Вчера една пъпчива, макар и на възраст между 25-30 години правозащитничка, заяви по една телевизия, че ужасния обичай „тричане на кучета”, практикуван в с. Бродилово, Странджанско доказвало, че сме „див и варварски народ”, който нямал място в Европа. „Тричането”, както е известно, е да се завърти вързан за въже домашния любимец за 3-4 секунди и да се пусне във вир.

Не зная защо пъпчивата природозащитничка не допълни доказателствата си, че сме „див и варварски” народ, като пише и говори за един още по-див и варварски български обичай. Както е известно, по цялата страна – от Петрич до Силистра и от Видин до Ахтопол има едни съоръжения, наречени „арени”. На тях всяка събота и неделя се събират стотици хиляди зрители българи. На арената се пускат млади бикове. Една шайка разбойници ги дразни и забива в тялото им малки копия. Кръв тече като река от измъчваното по този начин животно, което напразно се мъчи да се докопа до някой от мъчителите си. Накрая излиза един с лъскави дрехи и убива животното с точен удар със сабя или нещо като шпага.

Е, това е мъчение на животно (процедурата трае около час). На това му викат в съда, ако става дума за човек „смърт по особено мъчителен начин”. Какви ти тук „тричане”, какви пет лева. За тази жестока своя традиция, засягаща смъртта по особено мъчителен начин българите трябва светкавично да бъдат изгонени от ЕС, НАТО и ООН.