Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шизофреникът-бияч Живко от Бургас се дрогирал постоянно с пико

25-годишният Живко Кючуков, който на 9 май събори с ритник възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, е разказвал, че е бил на наркотика пико в последните месеци, научи "168 часа". Младежът споделял пред свои познати, че взема амфетамина, въпреки че всички знаели, че преди години бил освидетелстван като шизофреник.

Синтетичният наркотик му давал прилив на сили и еуфория, както и чувство за величие, твърдят близки до него. Сърцето работело на тройни обороти и можел да не спи по 2-3 денонощия. Според познати на Живко той употребявал и други наркотици, а именно смесването им довело до трите пъти, в които той бил вкарван в психиатрично заведение, за да лекуват шизофренията му.

"Живееше с майка си, малката си сестра и доведения си баща, но те го оставиха преди години заради неговото поведение, често беше агресивен - разказаха пред "168 часа" близки на семейството. - Още в осми клас започна да пуши трева, а когато майка му разбра, му беше забранила категорично да го прави. Явно след това преоткри и твърдите наркотици. Почти не посещаваше училището "Димчо Дебелянов". Няколко пъти дори е бил с предупрежение за изключване. Накрая беше започнал да бяга и от вкъщи и не се прибираше по няколко дни. Майка му беше вдигнала ръце от него и реши да спре изобщо да му говори и да го превъзпитава."

Според запознати друга причина, поради която майката на Живко прекъснала контакт с него, била именно агресията му. От една година младежът живеел на квартира, а не с роднините си, каквато беше първоначалната информация. Въпреки това те го следяли дали редовно си взима предписаните от психиатричното заведение медикаменти.

Живко не можел да се похвали и с много приятели, а на малкото, които имал, дължал пари. Негови познати твърдят, че към момента той работел като хамалин в магазин в родния му квартал. Преди време биячът бил и общ работник във фирма, но не се задържал там дълго и напуснал.

За висше образование 25-годишният дори и не помислял. Още със завършването на средното си образование категорично заявил, че няма да продължи да учи.
25-годишният Живко не за първи път проявява агресия. В квартал „Изгрев“, където той живее, никой от хората не е разговарял с него, защото винаги гледал лошо и ядосано. Много често съседите му го виждали в това състояние. Според запознати младежът участвал и в улични сбивания с други на неговата възраст, но те били главно след пиянски запои и след тях нямало сериозни последствия.

Неадекватно е поведението на младежа и в социалните мрежи. На по-голямата част от статусите, които е публикувал там, въобще не се разбира смисълът.
Агресията, която Живко прояви на 9 май, бе записана от охранителни камери в жилищния комплекс "Изгрев". На видеото ясно се вижда как той напада непозната за него пенсионерка на автобусна спирка в Бургас. Без причина и с всичка сила 25-годишният бияч рита брутално беззащитната възрастна жена, която от удара се строполява на земята, докато той крещи над нея - "Изчезвай". В първите минути никой от стоящите на спирката хора не се притичва на помощ на жертвата, а напротив - стоят и безучастно гледат.

Впоследствие три жени я заобикалят и й помагат да стане, докато младежът обикаля нервно острани и гледа ядосано. Минути по-късно отива да вземе голямо паве, за да го хвърли по нея. Няколко пъти замахва с ръката, в която го държи, но за щастие на жената не го прави. Когато пристига автобусът на спирката, той се качва необезпокояван в него. Жената остава на спирката заедно с останалите хора, които
през това време викат линейка и полиция.

Жертва на Живко всъщност стана 72-годишната Виолета, която е бивша учителка. От бруталния ритник жената е със счупена тазобедрена става и към момента все още е в болница. Нито тя, нито близките й могат да си обяснят агресията, която младежът прояви към нея.

По думите й, докато тя чакала на спирката автобуса си, 25-годишният Живко, който седял в близост до нея и пушел цигара, изглеждал леко изнервен. Той хвърлил фаса в близкото кошче за боклук, но не успял да го улучи. Угарката паднала извън него, а Виолета в този момент го погледнала и се обърнала към една от жените, чакащи на спирката, с думите: "Ех, това младо поколение".

Погледът и коментарът изнервили Живко и последвал силен ритник в гърба на 72-годишната жена. Полицията бързо успя да открие бияча, благодарение на заснетия от охранителните камери клип, който беше разпространен в интернет. Така например само във Facebook за половин час той беше събрал над 10 хил. споделяния и почти толкова коментари на ядосани потребители.

След като бе задържан Живко Кючуков, стана ясно, че той вече е съден за кражба, хващан е и с наркотици, а също така има и регистрация в психодиспандсер за шизофрения. Биячът веднага беше отведен в Центъра за психично здраве в Бургас, за да му бъде направена експертиза за вменяемостта. Тя доказа, че към момента на случилото се, той е осъзнавал действията си и последствията от тях.

Именно поради тези резултати от експертизата му бе повдигнато обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на 72-годишната Виолета по хулигански подбуди и бе оставен за постояно в ареста. Пред съда младежът лаконично обясни, че съжалява за случилото се. По думите му той се ядосал, защото жената го гледала лошо и помислил, че го обсъжда заедно с другите жени на спирката.

"Много съжалявам за постъпката си. И аз я обидих, но и тя ме притесняваше малко. Моля ви, пуснете ме и аз съм човек, искам вкъщи", каза още Живко Кючуков.
Ако той бъде признат за виновен, го заплашват до 3 години затвор, според Наказателния кодекс.

Какво  предизвиква смесването на  медикаменти, предписани от психиатрично заведение и наркотици четете в печатното издание на "168 часа".

Коментара ()

Вашият коментар