Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атентаторът в Манчестър си е разбирал от работата, целта с концерта, където е имало главно тийнейджъри, е била много точно подбрана и нещата са извършени така, че да се предизвика паника, коментира пред Би Ти Ви проф. Владимир Чуков.

Според Чуков полицията говори малко, защото иска да съобщава само проверени данни. Той смята, че е възможно това да е отмъщение за ареста и осъждането на двама души от нигерийски произход, убили преди 4 години британски войник, роден в Манчестър. Друга възможна версия е цялото медийно внимание от визитата на Тръмп в Саудитска Арабия и посланията там срещу тероризма, това е един вид отговор, че тероризмът не може да бъде победен. Професорът смята, че това, което пази България в тази ситуация е нейната периферност.

Според Нидал Алгафари, който също коментира атентата, вниманието вероятно ще се насочи към Близкия изток, защото всичко се насочва натам. Той смята, че атаката не е свързана с предстоящите британски избори, тъй като това не е почерка на противниците на изборите.