Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДРУГАР: Бисер Иванов казва, че с Лили са само приятели.
ДРУГАР: Бисер Иванов казва, че с Лили са само приятели.

"ПРИЯТЕЛИ, познати и роднини постоянно ми се обаждат да ме питат дали съм гадже на Лили Иванова.
С нея имаме страхотни взаимоотношения, но това е всичко. Истината е, че не сме гаджета", споделя за пръв път пред "168 часа" китаристът в групата на най-голямата ни естрадна звезда Бисер Иванов.
За музиканта се шушука, че е новият интимен приятел на световноизвестната българска певица. Постепенно слуховете набраха скорост, защото преди това Лили е имала бурни любовни авантюри със свои колеги. Пикът на клюките дойде след концерт на певицата в Пловдив. В края на изпълненията си тя отива и прегръща Бисер Иванов. След това го разцелува пред очите на хиляди хора.
Всички подозрения
сякаш веднъж завинаги бяха потвърдени. "Мъжемелачката Лили Иванова прилапа ново младо гадже", заклюкариха в музикалните среди. Версията на Бисер е съвсем различна за целувката на пловдивската сцена.
"Лили прегърна всеки един от групата. Просто камерите уловиха нашата целувка. Тя искаше да изрази уважението си към това, което правим заедно вече повече от три години. Впоследствие обажданията започнаха отново. Познати искаха да знаят дали нямам


нещо по-специално


с Лили. Това са глупости. Дори с нея двамата от време на време се смеем на фантасмагориите, които се пишат по наш адрес", споделя с усмивка Бисер Иванов. Неговият истински пробив идва през 2007 г., когато получава обаждане от звездата на българската естрада. Преди това е сравнително неизвестен за широката публика. Извървява дълъг път, преди да стигне до върха.
"Всичко започна в Бяла Слатина. Бяхме трима неразделни приятели. Аз свирех, Марио рисуваше, а Николай пишеше стихове. Много хора в града ни гледаха странно заради страстта ни към изкуствата. Естествено, аз бях най-голямата сензация. В дома ми винаги имаше поне двайсетина приятели. Стояха и ме гледаха как се упражнявам на китарата. Майка ми готвеше в едни огромни баки, защото върволицата у дома никога не свършваше, а хората явно огладняваха от моята хубава музика", смее се Бисер.


След казармата


той решава да си търси късмета в София. Отива на гости на приятеля си художник Марио, за да види как е обстановката. На връщане случайно чува в кварталното читалище няколко музиканти да репетират. Момчетата му позволяват да се пробва на китарата и го харесват на секундата. Така става част от групата "Алегро", която е
доста известна навремето
След време заминава за Скандинавия, където му обещават повече пари.
"Смешно ми е да чета интервюта на колеги, които обясняват какви страхотни концерти правят в скандинавските страни. Истината е, че там свирехме на бабки и дядовци. Тамошните пенсионери се чудят какво да си правят големите пенсии", категоричен е Бисер. След завръщането си в София той продължава да се развива и през 2007 г. идва неговият шанс.
"Лили ми се обади доста късно вечерта. Веднага познах, че е тя. Нямаше нужда да се представя. Любезно ме


покани да се видим


и да поговорим по работа. Чудех се какво ли трябва да кажа и как да се държа. Притесненията ми бяха излишни. Срещата мина съвсем нормално. Обясни ми, че трябва да науча репертоар със 150 песни. Даде ми дискове, ноти и цялата необходима документация около организацията на концертите. В края на разговора ме попита къде съм свирил преди това. Нямаше смисъл да изброявам всички места и обясних, че преди месец съм бил на турне с Васко Василев в Испания. Тя моментално обяви, че съм получил работата", спомня си китаристът.
Две седмици по-късно Бисер отива на


първото си участие


с Лили в известен столичен пиано бар. Вечерта минава съвсем нормално, а в края Лили се въздържа да направи какъвто и да е коментар за дебюта на новия си китарист.
"Лили ми плати и си тръгна. Чак по-късно ми сподели, че е усетила енергията, която е търсела. Постепенно се отпуснах и започнах да правя необходимите импровизации", споделя Бисер. Според него по време на тригодишната им съвместна работа Лили Иванова никога не се е държала като типичния шеф.
"Точните определения за нея са страхотен професионалист и педант в работата. Има наистина огромни изисквания към колегите си. Не търпи неподготвените хора. Ако искаш да си с нея, трябва да си номер 1 във всяко едно отношение. Закъсненията например са абсолютно изключени",


разкрива как се работи


с голямата ни естрадна звезда нейният китарист. Той е категоричен, че заедно с останалите музиканти около Лили Иванова рядко си позволяват да купонясват.
"Пием най-много по чаша вино след края на наше участие. Нямаме време за запои. Обикновено на другия ден трябва да пътуваме за друг град, после ни чакат репетиции, а след това е самият концерт. Кога да седнеш и да се веселиш", разказва китаристът. Споделя, че Лили Иванова много държи на репетициите преди началото на тяхна изява. Всяка песен се репетира,


всеки детайл се уточнява


Това помага на работата и премахва опасността от издънки на сцената.
"От три години съм с Лили, но все още, заставайки пред нея, изпитвам респект. Знам кой точно стои срещу мен и какво е постигнал. Затова и са ми смешни историите, че сме любовници. Дори сега се сещам, че никога не съм се ядосвал на подобни слухове. Сякаш фантасмагориите ми помагат. Правят ме по-известен. Хората чуват кой съм. После сам трябва да оправдая тази известност и да покажа, че в действителност съм с Лили, защото съм добър с китарата, а не по някакви други лични причини", убеден е Бисер Иванов.

Направи своя група с Нора от "Мюзик айдъл"

На Бисер много му върви с жените в кариерата. Освен че успешно се изявява на сцена с Лили Иванова, той подготвя нов проект с още две красиви дами.
Едната от тях е Нора, победителка в шоуто "Мюзик айдъл". Според мълвата освен че спи с Лили Иванова, Бисер си ляга и с Нора. И за двете дами Иванов отрича да е нещо повече от добър приятел и колега. От известно време насам китаристът има своя група. Бандата няма име. Вокал е победителката в един от сезоните на "Мюзик айдъл" Нора. В групата са още пианистът Калин Тонев, басистката Поли и барабанистът на Д2 Явор Александров.
"Още първия път, когато чух гласа на Нора, разбрах, че това е човекът, който може да превърне музикалните ми желания в реалност. Първите ни парчета се получиха много добре. Не следваме точно определен музикален стил. Вече имахме и две живи изяви. Хората ни приеха радушно. Винаги съм искал да свиря с големи музиканти и да имам свой собствен проект. Ако всичко е наред, скоро и двете неща ще станат реалност", убеден е Бисер.

Музиката го разделя с жена му

"СЪДБАТА на музикантите е да се разделят с жените си. Почти не познавам колега, който да живее с първата си съпруга. Така се случи и с мен. Имам две деца - момче на 7 години и момиче на 3 години и половина. Не съм се разделил с жена си заради Лили Иванова. Просто работата ми е такава, че не мога да прекарвам достатъчно време със семейството си. Тогава със съпругата ми решихме, че няма смисъл да продължаваме. Поддържаме добри отношения. Продължавам да є помагам с пари", казва Бисер Иванов.
Любопитното е, че точно по времето, когато е имал най-малко пари, е бил с най-много гаджета. "Тогава пичовете, които свирехме на китара, бяхме много вървежни и мацките ни се лепяха. След няколко години вкусовете се промениха и вече не бяхме толкова атрактивни", обяснява Бисер.

Често се влюбва в колеги

Тогава Лили е медицинска сестра, а не звезда. Когато кариерата є тръгва бързо към върха, тя се влюбва в Иван Пеев и се омъжва за него. Лили го определя като "превъзходен джаз пианист". По-късно в свое интервю тя допълва: "Той беше първият истински... Красив, с хубави кафяви очи и изящни ръце." Лили преминава и през друга авантюра с музикант. Името му е Здравко Радоев, висок красавец, със зелени очи. Твърди се, че в списъка влизат още доста хора от музикалните среди, като Асен Гаргов, покойният Чочо Владовски, че дори и Драго Чая.


НЕЖНОСТ: Примата разцелува Бисер на сцената.
НЕЖНОСТ: Примата разцелува Бисер на сцената.
ЖЕНСКО ЦАРСТВО: Китаристът често попада в нежна компания на сцената.
ЖЕНСКО ЦАРСТВО: Китаристът често попада в нежна компания на сцената.
СТАРИ ПЛОЧИ: Певицата по времето, когато е с Асен Гаргов.
СТАРИ ПЛОЧИ: Певицата по времето, когато е с Асен Гаргов.