Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама добре подготвени и достатъчно предприемчиви бандити успяха да измъкнат почти 27 килограма злато и торбичка с шлифовани диаманти от склад на златарска фирма в Централния универсален магазин (ЦУМ). Ударът, осъществен през 2003 г., и до днес си съперничи за първото място в класацията за най-големите обири в България.

По-интересното е, че огромната плячка е измъкната с минимум усилия и риск, което вероятно се дължи на доброто планиране от страна на обирджиите Тодор Мирчев и Николай Видолов. Двамата може и да са добри в планирането, но хич ги няма в заличаването на следите. Разследващите ги заковават с железни доказателства, а съдът им дава по 10 години затвор. Услужливите разклонения на българското правосъдие им дава шанса да си плюят на петите, без да излежат и ден. Харчат на воля златното си съкровище в гостоприемна и достатъчно слънчева страна някъде по света.

На 29 март 2003 г. двамата бандити разиграват сценка, на която биха завидели и младите таланти в НАТФИЗ. Тодор и Николай смело чукат на дървената врата на помещението, в което се съхраняват бижутата. Това е склад на едро и обикновени клиенти не се допускат. Служителката вижда на прага униформен полицай, придружен от цивилен мъж. Двамата се представят за служители на Икономическа полиция, които са дошли да правят проверка дали всичко с бижутата е наред.

Какво прави служителката и какво се случва след 2 дни, четете в хартиеното издание