Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наричат ги така от английската дума за пума. Те са жени над 35 години, които предпочитат по-млади мъже. За някои господата са просто увлечение, но за други – любовта на живота им.

Днес много повече хора по света знаят подробности за съпругата на Еманюел Макрон, отколкото за реалните му политически обещания. Факт е, че Брижит Макрон предизвика такъв международен отзвук с възрастта си, какъвто съпругът й не можа да постигне дори с предложението си за икономическа програма в скандинавски стил. 64-годишната дама с 39-годишен съпруг провокира множество закостенели коментари дори от жени, но истината е, че повечето от тях просто й завиждат. Дали любовната история на Еманюел и Брижит е приказка, или е най-големият кошмар на всяка свекърва, е въпрос на гледна точка. Двамата се запознават, когато тя е на 39 г., а той едва на 15 и на всичкото отгоре й е ученик. Всъщност дори е в един клас с дъщеря й. Макрон обаче още от малък е упорит и знае как да преследва целите си. Категорично й заявява, че един ден ще се ожени за нея, което тя приема почти като шега. Но 15 години по-късно след нейния развод с първия й съпруг, след неодобрението от страна на родителите на Еманюел и какви ли не критики от обществото двамата официално стават семейство. Днес са готови да влязат в Елисейския дворец и да продължат да посрещат предизвикателствата както и досега – рамо до рамо.

С подобна разлика в годините са и режисьорката на предизвикалата множество полемики лента "Петдесет нюанса сиво". Сам Тейлър-Джонсън е с 23 години по-възрастна от съпруга си Арън Тейлър-Джонсън. Запознават се, когато той е само на 19 и тя го режисира в ролята на младия Джон Ленън. Любовта им пламва бързо и въпреки разликата си те не крият връзката. Сключват брак през 2012 г. и вече имат две дъщери.

С 13 години по-възрастна от Хю Джакман е съпругата му Дебора Лий Фърнис, но въпреки това двамата са едно от най-стабилните семейства в Холивуд. Женят се още през 1996 г., когато тя е на 40, а той само на 27 и тепърва пробива в актьорството. Всъщност се срещат на снимачната площадка на австралийското шоу "Корели". Пред водещата Елън Дедженърис Хю разказва за началото на връзката им: "Участието в шоуто бе първата ми роля, а тя беше звездата в него. Много й се възхищавах, но не събирах смелост дори да говоря с нея. Но накрая се осмелих и направо я поканих на среща. Щастлив съм, че го направих. Тя е най-хубавото нещо, което ми се е случвало."

Изключително щастливи въпреки разликата в годините си са и Шакира и Жерар Пике. Двамата са родени на една и съща дата – 2 февруари, но с десет години интервал. Запознават се на снимките на клипа към Waka Waka – официалната песен на Мондиал 2010. Пике признава, че взима номера на Шакира и след време й пише по някакъв привидно безобиден повод – да я пита какво е времето, но невинният въпрос прераства в любовна кореспонденция. Връзката им предизвиква истерия както сред музикалните, така и сред футболните фенове, а двамата като че ли още повече я подхранват. Шакира обича да споделя лични снимки в социалните мрежи и не крие нищо от феновете си – именно тя първа разкрива връзката им на всички, а по-късно споделя и снимки от ултразвук по време на първата си бременност. Днес двамата продължават да демонстрират щастието си, като споделят всякакви моменти от живота си с двете си деца.

С 18 години по-голяма от любимия си пък е Тилда Суинтън. Известната с екстравагантния си вкус 56-годишна актриса демонстрира открито любовта си с 38-годишния художник Сандро Коп. Преди време връзката им предизвика скандал не толкова заради младостта му, а защото се смяташе, че Тилда е женена за режисьора Джон Бърн, с когото имаха 15-годишна връзка и от когото има две деца. Наложи се актрисата да обясни пред медиите, че никога не е сключвала брак и че сегашният й любим Сандро е в съвсем добри отношения с бившия й и всички заедно се грижат за децата.

У нас също не липсват дами, които афишират отношения с по-млади мъже. Въпреки това в най-известната кугърска двойка с българско участие не дамата е нашенка. Става дума за Григор Димитров и Никол Шерцингер, чиято разлика е 13 години в нейна полза. Никол обаче никак не се притеснява от това и признава, че винаги е излизала с по-млади мъже. Луис Хамилтън бе със седем години по-малък от нея.

Може би най-известната българска дама с млад мъж е Юлиана Дончева. Тя доказа, че възрастта наистина е само цифра и не само се омъжи за 16 години по-младия от нея ММА боец Станислав Недков-Стъки, но и му роди дете на 49 години. С изповедта си колко трудно е забременяла след няколко опита инвитро, Юлиана се превърна в модел за много зрели жени, които мечтаят за бебе.

Водещата Гала също има щастлива връзка с 11 години по-младия Стефан. Отношенията им будят интерес и за двамата се носят ту слухове, че ще се женят, ту че ще се разделят. Гала не обича да коментира детайли от личния си живот, но е факт, че със Стефан до себе си изглежда все по-млада и по-щастлива. А се носят слухове, че е и бременна. 

Кои са най-емблематичните "кугърки" на всички времена, четете в хартиеното издание на "168 часа".