Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първо днес е тържествен ден за България. Тук съм да засвидетелствам своето уважение към избора на нашия народ за ново правителство. Чакат ги изключителна отговорност и натоварена дейност. Всички ние очакваме сериозни резултати. Това обяви самият държавен глава на влизане в Народното събрание за тържествения му старт.

Надявам се в следващите дни да бъдат регистрирани парламентарните групи. Президентът Румен Радев ще връчи на Бойко Борисов и ГЕРБ мандат за съставяне на правителство още следващата седмица. Надявам се до 1-ви май да имаме парламент, каза още Радев.

Тук изобщо не става въпрос само за изборно законодателство, коментира темата за уседналостта президентът. Този парламент трябва да реши каква държава ще бъде България по отношение на националната си сигурност. Дали ще продължим да бъдем държава, която ще бъде подвластна на чуждо влияние или ще имаме законодателство, което да слага бариера на това влияние. Ще бъдем ли държава която да има регистриране на етнически партии, независимо какви са. Ще бъдем ли държава, която ще се грижи за своите вероизповедания, като ги закриля, като ги осигурява финансово, каза още Радев. 

Ако използваме всички механизми за колективна защита, тогава няма никакво значение кой от къде ще гласува, коментира Радев по въпроса с уседналостта.

Очаквам да работим конструктивно с кабинета "Борисов." Очаквам резултати, както вече казах, няма никакво значение кой ще управлява. Надявам се на пълен мандат, защото България има нужда от стабилност, коментира президентът бъдещата си работа с новия кабинет.