Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Путин е загадка. Силата на захвата му върху Русия е толкова непоклатима, че дори тълпите от протестиращи пред дворците му не успяват да го свалят от власт. Много са тези, които се чудят как успява, но почитателите на конспиративните теории твърдят, че Путин е страшно добър в тази игра, защото я играе по-дълго от всеки.

Тезата им е, че той или е на повече от 100 години, или пътува през времето. Хората започват да го забелязват на снимки и дори върху портрети, някои от които са изключително стари. Така те намират приликата между него и множество фигури от цяла Европа като гръцкия генерал Валтинос от XIX в. или фламандския художник Ян ван Ейк от 1400 г.

Може би точно тази теория обяснява защо Владимир не изглежда като обикновен 64-годишен човек. Ала това далеч не е единствената необичайна теория, която витае около руския президент.

Според други конспиратори обкръжението на Путин включва група от живи, дишащи и ходещи извънземни. "Те изглеждат като скандинавци, високи и руси, със сини очи. Водят разговори с много хора на високо ниво, но не се задържат много", казва Саймън Паркс, общински съветник от Уитби. Според него извънземните съветвали Путин от три години, но "за щастие са дружелюбни към земляните". Но както и с президентите, Путин явно не се разбира със своите необичайни съветници, защото според Паркс те държали на добрите отношения със САЩ, ала както виждаме, президентът на Русия е на съвсем друго мнение.

Противникова теория твърди, че Путин е столетник, ако не и хилядолетник, а има и хипотеза, че Владимир Владимирович всъщност отдавна не е между живите, а на негово място се редуват поколения двойници. За доказателства любителите на конспиративните тории приемат различни снимки на руския лидер. Интернет пространството е пълно с множество колажи, сравняващи променящата се физионовия на Путин през годините.

Това, което се вижда ясно, е, че формата на лицето, брадичката и носът на президента рязко се променят. Ала това може да се дължи и на пластични операции. Или можеби не?

Но нещо, което скалпелът, а и стареенето не могат да променят, е формата на бръчките и ушните миди. На снимките се вижда как гънките по челото на лидера преминават от равни във вълнисти и после в леко начупени. Торбичките под очите му също изменят формата си през годините.

Ушите са част от тялото, която се използва често за идентифициране по снимки. Очевидно това не може да се случи при Путин, тъй като според тях ушните му миди често променят формата си.

Истински или не, президентът на Русия може да се окаже и най-богатият човек на земята Според някои версии Путин има скрити над 200 млрд. долара.

Сегашният първенец в класацията Бил Гейтс разполага само с 55 млрд. долара. Въпреки че руският лидер твърди, че взима едва 70 хил. на година, противниците му са на друго мнение. Според тях Путин подобно на Медведев има сложна мрежа от съучастници и фирми, които да прикриват приходите му.

Според различни източници той притежава 50 самолети и хеликоптери, 20 имота и няколко яхти, подарък от различни олигарси. Дали това е истина, също както и останалите теории, не е ясно. Но със сигурност Путин дължи част от огромната си слава по света на интересните твърдения около особата му.