Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът за скандала с уседналостта: Няма драма, парламентарна република сме Румен Радев и Десислава Радева Кадър :bgonair

Държавният глава Румен Радев коментира вчерашните обвинения, че е разпоредил добавянето на текста за уседналост в законопроекта за българското гражданство, предаде Bulgaria ON AIR.

"България е парламентарна република. Всички промени на законите се извършват в парламента. Нека да няма драма, партиите ще имат достатъчно възможност в парламента да решат", заяви президентът Радев.

Президентът Румен Радев е бил запознат с промените в закона за българското гражданство, с които се изменяха и изборните правила. Твърдението е на освободения заради скандала шеф на дирекция "Съвет по законодателството" в министерство на правосъдието Любомир Tалев. С новите изисквания се предвиждаше право на глас да имат само хора, които последните три месеца са живели у нас.

Според Талев законопроектът е бил съгласуван и в голяма степен е дошъл готов от президентството, а на среща по повод промените е присъствала и Емилия Друмева - правен секретар на Радев.