Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рапърите се вдъхновяват от Леонардо да Винчи и Салвадор Дали.

Те не са обичайните рапъри. Не пеят за улицата и тежкия живот, а за любовта. Не наричат себе си музиканти, а артисти. Сами пишат текстовете си за разлика от повечето български изпълнители. Татуирани хип-хопъри, но всъщност романтични. Те са Павел Николов и Венцислав Чанов, по-познати като Павел и Венци Венц, и благодарение на креативността си се изстреляха за съвсем кратко време като ракета на върха.

Те не се опитват да подражават на никого. Всъщност именно липсата на примери, на които да подражават, ги кара да правят музиката, която слушаме днес. "Аз вярвам в силата на личния пример. Когато видиш нещо яко, на теб също ти се иска да го направиш", споделя Павел и противно на очакванията техните идоли, от които черпят вдъхновение, са Леонардо да Винчи и Салвадор Дали.

Рапърите са не просто колеги, но и добри приятели. Запознават се през 2012 г. на един покрив, превърнат в тераса. Заедно са на парти, организирано от техни общи приятели, и прекарват цялата вечер, говорейки си. Когато най-накрая тръгват по пътя към дома, на светлината от лампите виждат своите татуировки и тогава магията се случва.

Двамата веднага започват да правят музика. Те са пример за това как можеш да успееш по трудния начин - без музикални формати. Двамата качват своите песни в интернет, а публиката малко по малко започва да ги харесва. Преди голямата слава да ги споходи, двамата правят песните "Бакшиш за лека нощ", Dubstep, Sex And Tattoos, "Батман", "Съседа", Fuck Love.

Появяват се все повече слушатели и фенове, докато сред тях не се оказва и Саня Армутлиева. Както се случва и със световноизвестната поп звезда Джъстин Бийбър, така и Павел и Венци Венц не търсят своя продуцент и мениджър, той сам ги намира. Тогава излиза и първият им по-голям хит заедно с някогашното дуо Ангел и Мойсей "Знаеш ли кой видях".

Но преди да се превърнат само за четири години в невероятен хит, двамата са вървели по два много различни пътя.

Павел завършва търговската гимназия в Бургас, а след това се мести в морската столица Варна, където учи във военноморското училище. През цялото това време, той се занимава със създаването на музика, повлияна от ранната загуба на баща му.

"Започнах да правя хип-хоп, защото той предлага най-подходящата изразна форма, с която човек да покаже разочарованието си от живота и огорчението от това, в което се превръща светът ни. Рапът е започнал като социална музика и в основата си винаги ще си остане такава”, споделя той. Осъзнавайки, че не може без музика, прекъсва обучението си на военен и се отдава изцяло на изкуството. След две години солова работа се мести в София, където съдбата го среща с Венци Венц.

Самият Венцислав пък се занимава с маркетинг, а музиката си записва със свои приятели. След това решава да следва графичен дизайн, но остава разочарован. "На половината на семестъра видях, че няма на какво ново да ме научат. Всичко това вече знаех, защото се занимавах с него." Затова той решава да се насочи към философията, докато едновременно с това продължава да работи като мениджър. Тогава среща Павел, двамата записват първото си парче "Бакшиш за лека нощ", а малко по-късно получават първата си покана за участие в клуб. Венцислав се превръща във Венци Венц и завинаги оставя работата си в офис зад гърба си и продължава със сцената.

Дуото наистина се изстрелва със страшна сила. Песента им "Вдигам левел" вдигна нивото високо, като се задържа цели 12 седмици на първа позиция в родните класации. И не само - цели шест от техните сингли са били на върха на класацията за най-излъчваните български песни в радио - и телевизионния ефир (BG ТОП 100).

През 2016 г., 4 години след запознанството им, двамата станаха любим BG дует/трио и издадоха своя дебютен албум SETAABRAT. Тавата също пожъна огромен успех, като оглави класацията на iTunes за най-продаваните албуми в България.

И въпреки успехите си на родна земя те все още не са отправили поглед зад граница. "Когато сме готови за световната сцена, тя ще ни поиска сама... - казва Венци Венц. - Както стана и с българската. Без напъване.

Нищо в този живот не бива да е на всяка цена. Всичко, за което мечтаеш безкористно, се сбъдва в подходящия момент."

Днес те са в ново амплоа - на водещи. В "Гласът на България" попадат, явявайки се на кастинг, сред хора с много опит и въпреки това в типично свой стил успяват. Впечатляват журито с импровизации и чувство за хумор. И не само това - Павел и Венци Венц ще се пробват и като актьори в новия български сериал "Скъпи наследници".

"Ще влезем в най-трудната си роля - да играем себе си", споделят момчетата за новото си начинание.