Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въпросът за излизането от политическата криза е свързан с това, ще има ли пълен четиригодишен мандат, или ще има нови предсрочни избори. Малко наблюдатели смятат, че ще има цял мандат, всички даже се ангажират с прогноза, че ще има избори в края на 2018 г. Излиза, че вероятността да не изкара правителствово пълен мандат в очите на тези хора е много висока.

Бъдещият кабинет по-скоро ще бъде съставен от ГЕРБ, Обединените патриоти и Воля. Коалиция между БСП и ГЕРБ означава цялостна трансформация на политическия модел в страната, която нито едните, нито другите искат.

ДПС е в изолация, от която трудно може да излезе. Тя е в хладилника, тежко замразена. Вероятно партията ще помага неофициално на ГЕРБ и на парламентарно мнозинство. Но ако патриотите допуснат това да става зад гърба им, много бързо ще се разпаднат.

ДОСТ може би ще има сила да се яви на още едни избори, ако са предсрочни. Турската намеса в изборите у нас е пробив в националната сигурност. Ако протурска партия влезе в българския парламент, това ще е истински пробив.

Ердоган е в много тежка ситуация, той е в гражданска война. Да не говорим за Русия. Тази година страната изчерпва резерва си, такава страна може да стане агресивна.

Пред Нова тв