Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Желанието на Никола Тесла да преоткрие миналото или бъдещето води до експеримента "Филаделфия". Тогава благодарение на проекта "Рейнбоу" цял военен кораб е опасан с множество създаващи магнитно поле бобини.

Създаденото магнитно поле има за цел да направи плаветелния съд невидим за радарите на противника. Но всъщност се случва нещо по-фрапиращо.

Корабът изчезва. Материализира се 20 минути по-късно, след като генераторите са изключени, а ужасът е огромен. По-късно очевидци са цитирани в медиите, че някои от моряците били вградени в стените, от други излизали светкавици, а трети горели. Малкото оцелели впоследствие полудели.

Тесла, за когото се твърди, че е предсказвал бъдещето, се отказал от "Рейнбоу" още плез 1942 г., вероятно знаейки какъв ще е изходът от експеримента. Но приносът му за пътуването през пространството е неоспорим.

Ученият умира два месеца след началото на разследването през 1943 г. Веднага след това ФБР конфискува почти всички трудове на Тесла по различни проекти. Причината? Заплашвали националната сигурност.

Преди 74 години ФБР иззема близо 2 камиона документация, а останалите случайно изгарят. Откритията на физика остават забулени в загадка. Твърди се, че по този проект Тесла е работил заедно с Айнщайн, най-големия си съперник. Горе-долу по това време авторът на теорията на относителността обявява, че повече няма да се занимава с наука.

Единственото официално доказателство за опитите на Тесла е свидетел, който твърди, че физикът дори в дома си се е пробвал да пътува във времето.

Самият Тесла, след като едва не умира при един от експериментите си, твърди, че се е озовал в напълно различно време и пространство и че чрез своето магнитно поле е видял миналото, настоящето и бъдещето.