Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГОЛАДЖИЯ: Мицански ще води атаката на новия национален отбор.
ГОЛАДЖИЯ: Мицански ще води атаката на новия национален отбор.

Времето на Станимир Стоилов и Наско Сираков изтече.
Да забравим за безполезните люде в БФС и да помислим кои ще играят в следващите мачове. Още през октомври идва двубой с Уелс.
Дотогава трудно ще се намери свестен треньор, който да се навие да води разбитата Мърова команда. В мача с Черна гора футболистите ни сякаш бяха яли червени мухоморки.
Време е да освободим някои от досегашните титуляри от мъките им. Има възрастни футболисти, които се нуждаят от почивка. Илиян Стоянов е първи в този списък. Самият той обяви, че не знаел дали ще остане за следващите мачове. Хубаво е някой да му каже, че едва ли новият треньор ще разчита на футболист, който след три месеца


навършва 34 години


Срещу Черна гора се видя, че на Илиян не му достига въздух да гони нападателите на противника, въпреки че е прекрасен защитник. Заедно с него май трябва да си отиде и Иван Иванов. Той е млад, но хич не става. Докато беше в ЦСКА, вършеше страшни безумия и "червените" вдигнаха банкет, след като успяха да го пробутат в чужбина. Въпреки това Мъри упорито го налагаше и така с хазартния Иванов и поостарелия Стоянов досега инкасирахме пет гола само в първите две евроквалификации. На заслужена почивка е време да се отдаде и Станислав Ангелов. Пелето е добър футболист, има желание, но 32-те му годинки си тежат и това си е. На националния отбор освен нов треньор му трябва и


свежа кръв


Стоилов достатъчно рева, че нямало други алтернативи на футболистите, които викаше. Сега е наложителна промяна.
"168 часа" ви предлага първи новия състав на новия национален отбор.

На вратата - Владислав Стоянов
ЯСНО е, че титулярното място е запазено за сина на Боби Михайлов. Роднинските протекции съвсем не са единственият довод за оставането на Ники Михайлов в отбора. Той продължава да прави глупави грешки, но понякога се отчита и с брилянтни спасявания. Поне засега в "Твенте" разчитат на него. Ники вече си го знаем, но нека в следващите мачове да видим на живо Владислав Стоянов. Той показа чудеса от храброст в "Шериф" и поне според шефовете на молдовския тим скаути на редица европейски отбори са се поинтересували за цената на българина. Няма да е никак лошо Влади да получи най-сетне повиквателна за "А" отбора.

Централни защитници - Иво Иванов и Йордан Милиев
ТЕЗИ две имена ще предизвикат неистов вой в "Г" сектор на националния стадион. Дори и някои левскари биха се усъмнили, че точно двамата централни бранители на "сините" са най-подходящи за държавния тим. В центъра на защитата ни кризата е толкова голяма, че трябва да изберем най-малкото зло. В началото на сезона Милиев и Иванов направиха куп глупави грешки, но постепенно успокоиха играта си. Факт е, че на реванша в София нападателите на АИК нямат нито едно чисто положение пред вратата на "Левски". Един добър чуждестранен треньор може да ошлайфа още двете момчета, които вече доста добре се разбират на терена и със сигурност имат повече въздух от Илиян Стоянов и повече футболна грамотност от Иван Иванов.

Десен бек - Станислав Манолев
Манолев прави страхотни мачове в клубния си ПСВ и играе слабо за националния. Промяната в треньорското ръководство със сигурност ще му се отрази добре на главата и той ще се бетонира на поста си.

Ляв бек - Орлин Старокин
ВСИЧКИ хвалят момчето на "Черноморец" (Бургас). В момента бургазлии са на първо място в класирането и не е лошо повечко техни футболисти да бъдат изпробвани в националния отбор. По принцип пестеливият откъм похвали Красимир Балъков неведнъж се е изказвал ласкаво за играта на Старокин. Левият бек е само на 23 години, а това лято се чу, че скаути на "Шалке 04" са питали за цената му. Пред младока има голямо бъдеще и дано то е свързано и с националния отбор.

Халфове

Стилиян Петров
НЕ е възможно да се напълни отборът само с младоци, които се виждат за първи път. Стилиян вече обяви, че ще остане до края на тези квалификации. Не е лошо да понаучи новите момчета на нещо, преди да се откаже. Стенли е капитан на отбора и сега на него се пада честта да вади останалите от тоталната психологическа дупка, в която са изпаднали.
Влади Гаджев или Георги Миланов
ДВЕТЕ момчета показват постоянен възход в клубните си отбори. Влади все още играе на приливи и отливи в "Левски", но напоследък добрите му изяви са повече от лошите. Халфът на "сините" не се страхува да се бори за топката и със сигурност ще помага много повече на защитата от Станислав Ангелов.
Георги Миланов вече е любимец на ловешката агитка. Той умее да връзва играта в центъра на терена и със сигурност има право да получи покана за националния.

Мартин Петров
ТОЙ също остава в отбора, въпреки че му тежат годинките. Мартин играе във Висшата лига на Англия - достатъчен мотив да бъде викан в изтърбушения ни държавен тим. Напоследък Петров се пази от постоянно преследващите го тежки контузии и поне на първо време може да остане, за да предава опита си на новото поколение.
Даниел Младенов
ПО-ДОБЪР вариант е от Георги Пеев, който ту се отказва, ту се връща в "А" тима ни и винаги много плаче. Младенов направи няколко страхотни мача за "Левски", но със сигурност му трябва още опит, за да се чувства комфортно в националния. Умее да стреля отдалеч и вкара страхотен гол на АИК в София. Поне засега е показал, че не се притеснява от нови предизвикателства и едва ли ще се стресне, ако трябва да играе за България.

Нападение

Ивелин Попов
ВЪЗМОЖНОСТТА за трансфер в Англия размъти мозъка на Ивелин. Той уж е голям шегаджия, но е време да помисли малко по-сериозно за бъдещето си в държавния тим. Има страхотен талант, но понякога главата не го слуша. В Ловеч твърдят, че босът на "Литекс" Гриша Ганчев буквално побеснял заради глупавия червен картон на Попето в реванша срещу "Жилина". Собственикът моментално наредил на Попов да си търси нов отбор и вместо в "Блекбърн" той акостира в турския "Газиантепспор". Дано промяната на обстановката се отрази благоприятно на национала.
Илиян Мицански
ДАЙТЕ най-сетне да го видим този Мицански. Щом може да вкара толкова брилянтен гол на "Ливърпул", да бъде голмайстор на първенството в Полша, нищо чудно да му е по-лесно да вкарва от досегашните любимци на Мъри, които така и не успяват да се отпушат за България. В нападение има много варианти, но Божинов и Рангелов не се чувстваха комфортно в схемата на Станимир Стоилов. Новият треньор ще има доста работа с голаджиите на националния, за да ги принуди отново да вкарват за България.