Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов СНИМКА: БНТ
Цветан Цветанов СНИМКА: БНТ

Водачите на листите на ГЕРБ вече са ясни. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Вчера листите вече почти са финализирани. В момента се прави последното съгласуване със съответните областни и общински структури и предполагам, че от петък до понеделник ще бъдат извършени съответните регистрации по места. Водачите вече са ясни, трябва да си изпълним последната процедура с последното съгласуване на структурите и ще бъдат официално обявявани. Но вече са ясни като цяло, така че нямаме никакви проблеми“, заяви Цветанов. По думите му четирима са кандидати за депутати, които ще водят две листи.

„Това са Бойко Борисов в 25-и МИР в София и Пловдив-град. Аз ще водя традиционно Велико Търново и Благоевград. Горанов ще води 24-и МИР- София и Силистра. Томислав Дончев ще води 24-ти МИР и Габрово“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ. От думите му стана ясно още, че във Варна срещу Стефан Данаилов ще се изправи Лиляна Павлова, листата в Кърджали ще бъде оглавена от Цвета Караянчева, а в Бургас – Ивелина Василева.

„Направили сме всичко възможно, както да има съответното обновление в листите, така и да запазим този баланс на партийната сигурност и същевременно на експертизата, която трябва да присъства в българския парламент като начин на говорене и участие в съответните секторни политики, в комисиите, в които се разглеждат законопроектите“, отбеляза Цветанов.

По думите му в листите ще има и нови лица.

„Ще акцентираме върху тези сфери, в които трябва да има действително сериозно попълнение, както доктори, така и в сферата на образованието, културата, спорта. Имаме много известни личности в дадените секторни политики, които на местно и на регионално ниво са авторитети и точно това беше смисъла на обновлението, което трябваше да има в партията. Предполагам, че някъде около 40% ще има нови лица, които ще участват активно в тази предизборна кампания, но сме запазили и тази приемственост, която е изключителна важна, защото виждаме, че някои от партиите вървят към доста сериозно противопоставяне, което се създава между централна и общински структури“, посочи още Цветан Цветанов.