Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Благодаря за поредната награда. Аз уважавам и оценявам малките жестове и винаги ще е така. Пожелавам си да бъде успешна новата година и здраве, разбира се.

ИЗВОДИТЕ..

Интерконтиненталният пояс не е просто един мач и мач срещу Самюел Питър. Това са всички мачове през годините, упорит труд и всички победи зад гърба ми. Това ме доведе до класацията, и до мача за интерконтиненталния пояс. Беше хубав мач на родна земя, макар че бях контузен и имахме притеснения. Много се радвам, че така се разви мачът. Видя се, че самият Питър не беше особено добре подготвен, но той е опасен противник. Имаше добра атмосфера, доколкото можах, направих така, че да вдъхна максимално самочувствие на българите и на хората в залата.

НА РОДНА ЗЕМЯ...

Това не е единственият път, в който ще играя в България. Водим преговори и вероятно още следващия или по-следващия ми мач отново ще бъде на родна земя. Ще видим как ще се размесят картите. Всичко е въпрос на преговори, интереси и много пари. Но през април е напълно възможно да се случи такъв мач в София.

МЕЧТАТА СВЕТОВНА ТИТЛА...

Мисля, че имам още 1-2 стъпки до бой за световната титла. От себе си ще дам, каквото трябва, но в крайна сметка, Господ решава. Но ще направя всичко възможно да направя такъв бой, в който ще се стремя към победата. За мен е без значение срещу кого - аз съм състезател, обичам предизвикателствата. Това ме прави жив и щастлив.

ТРЕНИРОВКИ И ПАК ТРЕНИРОВКИ...

Аз съм изграден боксьор от българската школа и от българските треньори, за което им благодаря. Не трябва да се надгражда много, но са важни дребните неща, детайлите, които трябва да се изчистят. Наблягам върху защитата, точността и силата на удара, защото трябва да се решават мачовете по-бързо и по-решително. В същото време не трябва да се поема и огромен риск, защото подът не е толкова далече.

ИНТРИГАТА В ТЕЖКА КАТЕГОРИЯ...

Най-престижният пояс се държи от Дионтей Уайлдър и смятам, че американците няма да го дадат толкова лесно. Американският бокс не е за подценяване, държат го на много високо ниво. В САЩ тежката категория се цени. В световен мащаб виждате, че след загубата на Кличко има голям интерес към тежката категория. Точно затова Дейвид Хей се завърна на ринга.

СРЕЩАТА КЛИЧКО – ДЖОШУА...

Всичко е въпрос на интереси. Това, което е последно, е че чакаме боя между двамата. Победителят е задължен да играе с мен. Така че, към края на годината трябва да има такъв мач.

АКАДЕМИЯТА ПУЛЕВИ...

Пълна е боксовата ни зала в нашата школа. Има още спортове в школата – и каратистчета - малки и сладки дечица. И чужденци идват, не само наши деца. Предвиждаме да направим и другаде такава школа. Има таланти, които са радост за окото. Още не си му показал и то вече включва. Има и деца, които идват за обща култура. Те също са добре дошли. Има и такива, за които треньорите ми казват, че ги учат да ходят правилно. Има потиснати деца, обръща им се внимание и психологически.

Кобрата каза това, когато получи за девети път наградата Спортист №1 на България в месечната класация на пресклуба