Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-удивителното е, че като не успя да впише в историята на президентството си никакви постижения на международната арена, нобеловият лауреат Обама се изхитри да сложи вместо елегантна точка мазно петно.

От тази група е жалко само за Кери. Той не беше съюзник. Но се стараеше да бъде професионалист и да запази човешкото достойнство.

С него четири години се подиграваха неговите колеги, подвеждаха го и не му даваха да работи. Не дай Боже на нито един държавен секретар да изтърпи това, което му се наложи да изпита той. Господин Кери, в този тежък за Съединените щати момент Вие ще разрешите да Ви изкажа думи на солидарност – Вие правехте всичко възможно, за да не допуснете външнополитически колапс на Вашата страна.

Днес Америка, американският народ бяха унижени от собствения си президент. Не от международни терористи, не от войските на противника. Този път плесница на Вашингтон удари неговият стопанин като увеличи максимално количеството на спешните дела за идващия тим (новата администрация на Доналд Тръмп, бел.ред.). Комплексни трябва да бъдат стъпките в Близкия изток, а не отмъщението.

Това е всичко, завеса. Глупавият спектакъл свърши. Целият свят, от партера до галерията, наблюдава съкрушителният удар по престижа на Америка и нейното лидерство, нанесен от Барак Обама и неговия малограмотен външнополитически отбор, разкрил на света своята главна тайна – изключителността бе маскировка на безпомощността. И никакъв враг на САЩ не можеше да направи по-лошо”.

Това написа във фейсбук официалната представителка на руското Министерство на външните работи (МВнР) Мария Захарова по повод решението на Вашингтон да изгони руски дипломати.