Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Коя е тя

Актрисата Росица Данаилова завършва ВИТИЗ "Кр. Сарафов" в класа на Стефан Сърчаджиев. После взима тапия и за докторантура в Академията за театрално изкуство в Санкт Петербург. В Народния театър "Иван Вазов" играе върховната си роля с първия си съпруг - Иван Кондов - постановката "Грехопадението" на Артър Милър. Там Кондов е Куентин, а тя - Мерилин Монро. Така започва и любовта им, от която се ражда синът им Ламби Кондов. Когато Кондов си отива от този свят, Росица се жени за документалиста Константин Обрешков. От него е дъщерята Росица Обрешкова. Талантливата девойка сега е режисьор и асистент на Ламбо в НАТФИЗ. От сина си Ламби Данаилова има внучка Екатерина. Роси пък я зарадва със Стефания, кръстена на вуйчо й, неин кумир от рождение.

- Г-жо Данаилова, зарадва ли ви срещата на възрастните актьори в Народния театър по инициатива на директора Мариус Донкин?

- Изключително много, толкова се вълнувах, че близо две нощи не съм спала. Освен това ние в родата все сме зодия Стрелец и от моята дата през ноември се редуваме - синът ми, брат ми, дъщеря ми, Стефановден, курбанът, който Ламбо ще направи скоро, и все празници. Брат ми ще събере на 30 декември в ресторанта на Народния театър курбан за здравето на децата, на който ще покани и лекарите, които му помогнаха да преодолее болестта.
 

Цялото интервю със сестрата на Стефан Данаилов четете ТУК