Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Духовни учители: "По Коледа се отваря врата между световете"

Когато става дума за трагедии по празниците, хората винаги са много чувствителни към случващото се. Но според някои духовни учители не става дума непременно за проклятие, а за естествен период на преход. 

Парапсихологът и ясновидец Маг Ивайло обяснява за "168 часа", че дните около Коледа а за специален момент на приключване на един цикъл и започване на нов: “Не смятам, че тегне проклятие върху тези празници. Просто периодът около времето на раждането на Исус Христос е свързано с отварянето на астрални полета между паралелните реалности. Хора, които имат да изчистват кармични натрупвания, ги изчистват точно в този период. Отварянето на врата между световете завихря енергийните полета и това предизвиква повече събития.

Ако нещо е трябвало да се случи през годината, се случва точно тогава. Но не бих го нарекъл проклятие, по-скоро свършването на един цикъл и започването на нов. Това е като средата на пясъчен часовник – мястото, където изтичат песъчинките между двете части. Границата между старото и новото. А когато имаме гранични периоди, тогава астралните полета са по-изострени, нишката става по-тънка. Затова не може да го наричаме проклятие, а закономерност на вселенско изчистване. Особено когато става дума за природни бедствия, категорично смятам, че това е кармично отношение на самата планета. Не бива да забравяме, че Земята е жив организъм, когото ние постоянно тъпчем и пренебрегваме, лишаваме от грижи. Това е нашата Майка, която ние наказваме от стотици години, затова тя намира начин да се отърсва малко по малко.

Коледа винаги е началото на нов период, но всъщност не на всяка се случват нещастия – по-скоро има цикличност – на 4-5 години - смята Маг Ивайло. - Не бива да забравяме, че 2016-а беше и високосна година. Още от дълбока древност в българските традиции високосните години се почитат като период на разплата, на възмездие, на покълване на посятото. Освен това именно в периода около Коледа умират важни личности. Но не бива да гледаме смъртта само едностранчиво. Заслужилите души, които са посветили живота си на хората и са изпълнили своята мисия, им е отредено точно на такива празници да си отидат. Но това не е смърт, а избавление от теглото на живота. Трябва да се възприеме, че те са заслужили почивка и блаженство – дали са, каквото са имали да дават на хората, достигнали са някакво ниво и вече имат правото да отидат на по-хубаво място и да не се мъчат тук."

Наистина в много кръгове съществува вярване, че около празници си отиват богоизбраните. Това е теория, застъпена и от дъновистите. Самият Петър Дънов почива на 27 декември 1944 г. и последователите му и до днес смятат, че само човек, който е дал много на другите и е изпълнил мисията си, може да си отиде в свещените дни след Коледа. Според поверия в скандинавските страни обаче тези, които умират в последните дни на годината са именно грешниците и те са обречени да платят за всичко лошо, което са сторили. В книгата “Коларят на смъртта” на Селма Лагерльоф - първата жена, спечелила Нобеловата награда за литература, е описано това поверие чрез тъмния разказ за последния мъртвец през годината, който през следващите дванайсет месеца се превръща в роб на смъртта.