Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българският кабинет има повече министри от американския и върху това трябва да се помисли. Според мен Борисов можеше да мине с промени в кабинета, а не да свързва оценката на президентските избори с тази за правителството.

Коалицията вече не работи и трябва нов кабинет. Борисов 2 се оправи с енергетиката, но не и в здравеопазването и МВР, въпреки че имаше опит. Най-зле е съдебната система. 1,5 г. кабинетът бе на стабилността, както се заяви, превръщайки се в кабинет на реформите обаче те не тръгнаха.

Точно реформаторите показаха, че не могат да реформират -образование, икономика. В министерството на икономиката се разчиташе на еврофондове, нямаше мислене за реформи. По-скоро се работеше да се остане на власт, а не какво да се прави с тази власт. Затова напролет трябва да се тръгне с нова коалиция. Мисля, че Делян Добрев ще се справи начело на икономическото министерство.

Според мен ГЕРБ ще се справи на предсрочния вот. И ще състави ново правителство. Трябва да акцентира върху съдебната система, защита на малките предприемачи и борбата с монополите.

Чух се с Борисов и му пожелах успех. 2017 ще е по добра от 2016 г. Времената днес са по-добри от периода 2009-2010 г. На коледната вечеря ще има от всичко по малко.

Не съм почитател на мажоритарния вот, но мисля, че държавната субсидия за партиите трябва да падне от 11 лв. на 5-6 лв.

Не са ми предлагали да бъда служебен министър.