Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Знаете, че не съм човек, който слугува на политкоректността, но вчера много се скапах от новините от Америка. хората, които Тръмп назначава са ужасни расисти. шеф на цру стана човек, който не признава абортите дори при изнасилване. не искам да започвам да изброявам кой какъв е в новия кабинет, защото списъкът е силно депресиращ. не съм и от тези, които твърдо не харесват тръмп. той има качества, които със сигурност ще внесат обновление, обаче най-големият проблем в америка ще бъде расовото напрежение. и той ще бъде жестоко подклаждан с наливане на пари за протести от сорос. той е способен да вкара Америка в гражданска война.
третият ми повод за тъга е отношението към Иванка Тръмп, която е една чудесна млада жена, интелигентна, образована, и надарена с бизнес таланта на баща си - и балансирана за разлика от него. бойкотират бизнесите й.
и дизайнерката на Мишел Обама нямало да облича Мелания Тръмп. сигурна съм, че има предостатъчно по-известни от нея дизайнери, които ще обличат мелания.
опра я направиха на нищо, защото си беше позволила да изкаже някакво по-умерено мнение за новия президент.
и още един повод за (огромна) депресия беше новината за 2.2 градуса повишение на температурата на северния полюс. това надвишава всички предвиждания на учените. а тръмп се е обградил с хора отричащи климатичните промени.
разделението в америка е ужасяващо. и за пръв път България ми се видя спокойна и балансирана, и то в ситуация на нещо като правителствена криза! това е добрата страна на нещата. при цялото безумие тук, в момента България е с по-демократични нагласи от Америка. жива да не бях.
в понеделник може би ще напиша един текст от самолета към Ню Йорк. две години не съм си ходила в другата ми любима страна и нямам търпение.
светът се променя в непредвидими посоки, не правете резки движения за да не паднете от земното кълбо :D

*Коментарът е от фейсбук