Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов СНИМКА: Архив
Слави Трифонов СНИМКА: Архив

Разговорът ми със Слави Трифонов прилича на аудиенция - двуметровият мъж е абсолютно наясно със силата на своето излъчване, разказва германската журналистка Андреа Беер в репортаж  за "Дойче веле" от София. Ето нейните впечатления:

Който гостува на "Шоуто на Слави", трябва да е наясно, че го очаква истинско изпитание. Татуираният хун с голата глава обича да притиска събеседниците си до стената. Пада си по иронията и ясните думи, което му носи успех от 23 години насам, се казва в репортажа на германската журналистка Андреа Беер.

Разговорът със Слави Трифонов прилича по-скоро на аудиенция - двуметровият мъж е абсолютно наясно със силата на своето излъчване, разказва Беер по-нататък. Пред нея Слави Трифонов заявява, че е привърженик на пряката демокрация, но уверява, че той самият няма намерение да влиза в политиката.

Инициираният от него референдум отчасти поставя под въпрос политическата система на България, отбелязва Беер и обобщава целите на допитването: повече свобода, борба срещу корупцията, реформи, които да не са само на хартия - например в правосъдието.

"Пред мен стоеше следният избор: да продължа да разказвам вицове по телевизията и да давам концерти за хиляди хора - или да се възползвам от доверието им и да ги окуража да вземат своята съдба в собствените си ръце", казва Слави Трифонов пред германската журналистка.

На концерта му в центъра на София присъстват десетки хиляди млади хора, разказва по-нататък Беер и коментира: Много от тях отдавна очакват обещаните промени, а други, като 22-годишната студентка Михаела, са просто щастливи, че някой изобщо се интересува от мнението на младите.

Самият Слави е вече на 50, но българската младеж го обича - факт, който би трябвало да интересува и Георги Георгиев, отбелязва по-нататък германската журналистка. Георгиев е едва 25-годишен, но вече е депутат и шеф на младежката организация на ГЕРБ. Според него референдумът е един вид лично отмъщение на Трифонов срещу политическия елит и управляващата партия ГЕРБ. „Имам предвид, че когато неговите лични амбиции не бяха задоволени, поведението му изведнъж се промени”, казва депутатът и посочва, че нерядко шоуменът се държи "цинично и дори вулгарно".

Слави Трифонов, който се хвали, че разполага с пари, слава и независимост, добре осъзнава колко провокативно е понякога поведението му, посочва германската журналистка. Пред нея шоуменът заявява, че основната му цел е да не разочарова доверието на хората. Дали ще успее - не е ясно. Но едно поне е сигурно: той уцелва тона на обществените настроения много по-точно, отколкото мнозина от феновете му, които просто не успяват да улучат верния тон на песента по време на митинг-концерта, отбелязва германската журналистка в края на репортажа си.

Андреа Беер е озаглавила репортажа си "Most hated Man" (най-мразеният мъж).