Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Малко родни изпълнители могат да се похвалят, че точно музикалната библия Rolling Stone ги е похвалила. Ала Kan Wakan успяват да пробият толкова успешно в бизнеса, че музикалните гурута не пропускат да ги похвалят.

Всъщност групата, състояща се от трима талантливи младежи, е основана не в България, а в Лос Анджелис, което е и най-вероятно една от първите причини, като изключим огромния талант на изпълнителите в нея, те така успешно да развият своята кариера.

Композиторът, продуцент и мултиинструменталист Георги Линев започва своя проект през 2013 г. В Голямата ябълка той среща своя съмишленик и втори член на групата Питър Потьонди и заедно създават музика, която съчетава класическия минимализъм с експерименталния соул и всичко някъде между тях. Те дори използват българския оркестър Metamorphosis заедно с диригента и чичо на главния заподозрян за Kan Wakan - Стефан Лимев.

Новият саунд им печели договор с легендарната звукозаписна компания за джаз Verve.

През 2014 г. групата пуска своя дългосвирещ албум Moving on и затвърждават своята предна позиция в модерния джаз.

Успехът им е толкова голям, че създават и музиката за един от най-големите телевизионни феномени "Игра на тронове".

Най-новият им сингъл Molasses също е замислен на родна земя.

При всеки свой голям успех Георги Линев винаги изнася концерти в София, така че следете изявите на Kan Wakan и няма да съжалявате, ако някой ден решите да ги чуете на живо.