Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Всички знаеха, че Франк беше добър човек, но със сигурност не искаха да го ядосат. Имаше тежък нрав." Когато чуем името на Франк Синатра, се сещаме за мъжа с нежен глас и мелодични балади. Това, което остава скрито от камерите обаче, е буйният му сицилиански нрав. Оказва се, че Гласът е бил една от звездите с огнен темперамент.
През1962 г братята Кенеди, на които Франк помага, трябвало да го посетят в имението му в Палм Спрингс. Синатра дори подготвя специална стая за бъдещия президент. Музикантът дори построил площадка за кацане на хеликоптер. В последния момент Боби Кенеди отменя идването си и убеждава брат си да остане при Бинг Кросби. Когато Синатра разбира, той започва да чупи всички снимки, които има с JFK, опитва се да изтръгне златната табелка от президентската стая, която е подготвил специално и започва да троши с чук хеликоптерната площадка. И докато Кенеди се спасил от директен сблъсък с разгневения Синатра, други не са имали този късмет. Джаз барабанистът Бъди Рич бил замерен от Гласът с бутилка вода, след като объркал част от солото си. Журналистът Лий Мортимър пък го съди, след като получава юмрук в челюстта.
Бутилка с кетчуп полита към нищо неподозиращ келнер, който сервира на Синатра кренвирша с прекалено много доматен сос по него. Оказва се изключително опасно да ядосаш Синатра, докато се храни. Когато фотографът на "Хюстън прес" Еди Шизер се приближава към него в един ресторант и му казва: "Може ли да ви снимам, докато ядете спагети?" Музикантът го изблъсква. В друго популярно заведение за хранене дава 50 долара на келнера, за да удари писателя Доминик Дън. А можело да бъде и още по-лошо: Синатра хвърля телефон срещу бизнесмен в Бевърли Хилс и му чупи черепа.
Буйният му нрав застрашил живота и на един от най-гениалните холивудски режисьорски умове. След близо две години на нещастен брак Миа Фароу напуска Франк Синатра, а по-късно се омъжва за Уди Алън. Двамата имат едно- единствено биологично дете син, който поразително много прилича не на Алън, а на Синатра.
Когато Фароу разбира за връзката на Уди Алън с осиновената им дъщеря, първият човек, с когото споделя мъката си, е бившият й съпруг. Макар че са се разделили, те остават близки приятели. Толкова близки, че когато чува за непристойното поведение на Алън спрямо бившата му жена и първите наченки на лъжата, че режисьорът е изнасилил другата им доведена дъщеря Дилън, сицилианската кръв на Синатра кипва. Той решава да поръча убийството на приятелите си от мафията. Това, което спасява кожата на невротичния Алън, е фактът, че всички големи имена, с които Франк някога е имал връзка, са мъртви. А за живите той не е толкова голяма риба, заради която си струва да се жертват, убивайки друга известна личност.
През 2012 г., навярно за да върне скандала отново на дневен ред, признава, че синът й е много по-вероятно да е дете на Синатра, а не на Уди.
В близост до Франк Синатра не само хората били в опасност, но и предметите. Бодигардът на таланта често го вижда ядосан. Веднъж, когато телевизорът в хотелската стая на звездата в Лас Вегас не работел, той толкова се вбесил, че го хвърлил през прозореца право в басейна. Синатра заплашил да направи същото с него в Маями, когато му донесъл намачкана риза.
През 60-те, когато бил възходът на рок музиката, Синатра не бил доволен. Най-много от всички той мразел The Doors и най-вече песента им Light my fire. Една вечер, докато карал колата си към дома, познатата неприятна мелодия започнала по радиото. Франк сменил станцията само за да открие, че Light my fire звучи и по другия канал. Сицилианската му кръв отново се разбушувала, той спрял колата, свалил обувката си и натрошил радиото на парченца.