Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лудия репортер, неговата к***а  и фабриката за псевдозвезди

Eдва ли има по-добро място от България в бизнеса със създаването и изхранването на псевдозвезди.

Вижте само какво предизвика махленската свада между два абсолютно неизвестни доскоро типажа - т.нар. Лудия репортер на Милен Цветков Даниел Петканов и участничката в Мис не знам си какво, спортен талисман, модел, манекен Александра Богданска, която само за едно денонощие се превърна в к***а на държавата за последното десетилетие.Въобще няма да се спирам на сюжетната линия с изневерите на красавицата, защото цялата история като нищо може да се окаже абсолютно бутафорна, но с много силен рекламен финал и за двамата герои.

За мен най-изумителен беше ефектът от публикуването на тази история в интернет. Само в сайта на в. "24 часа" статията има над 30 хиляди харесвания, 1800 споделяния, 5400 коментара. Но това е просто една капка от пороя по темата в мрежата, където дори има специално създадени групи за заклеймяване на прелюбодейката от Благоевград.

Понеже цялата тази уникална активност силно ме заинтригува, веднага се заех да разгледам профилите във фейсбук на Петканов и Богданска от последните 3 години.

Да, тя е едно много красиво момиче, но отчайващо семпла откъм идеи и съдържание, а той - едно винаги усмихнато момче с отлично оформена коремна преса, която показва на почитателите си във фейсбук стотици пъти, поне 2-3 пъти в седмицата.

Т.нар. му репортерство се свежда до няколко зверски разпространени в социалните мрежи провокативни репортажа по иначе закъснели теми като например алкохолния туризъм на чужденците в Слънчев бряг.

Tя има повече от 30 хиляди последователи в нета, а той, забележете, над 300 хиляди - колкото феноменалния блогър Емил Конрад. Какви обаче са посланията на Петканов/Богданска във всяка от публикациите им във фейсбук? (Това може всеки да го види.)

Нейните - аз съм красива и успяла - снимат ме по всички езера в Италия. Снимам се по купони с абсолютно неизвестни мъже, които наричам суперизвестни италиански милионери, и още на следващата сутрин разказвам за преживяванията си с тях по някой от сутрешните блокове на националните телевизии. И така ставам още по-известна и успешна.

Неговите - аз имам страхотна коремна преса, тренирам я редовно и постоянно си я показвам навсякъде. Това ме прави страхотно успешен и все по-известен - водя даже и радиопредаване.

Но колкото и да не е за вярване, в крайна сметка всяка една от тези снимки на коремни мускули, на Сашка на яхта в езеро, събират харесвания между 2 и 5К във ФБ. А измежду последователите им има и много интелигентни и образовани млади момчета и момичета, които очевидно искат да са като тях, въпреки че в огромен процент не са така красиви и не разполагат с нужната коремна преса.

Не е ли това удивително?

Разбира се, цялата тази бутафорна и изпразнена от реално съдържание известност никога не би се случила, ако не бяха социалните мрежи. И това не е само български феномен. Например никому неизвестната Ким Кардашиян се прославя с порноклип, а след участието си в риалити формат вече диктува световната мода и печели милиони годишно от какво ли не.

A восъчната фигура, с която се сдоби в музея на Мадам Тюсо в Ню Йорк, е паметник на тази схема на сполучливата посредственост.

И ние в България вече си имаме 50-ина звезди - псевдопевици, гимнастици, актьори, бизнесмени, манекенки, никакъвци, създадени от риалити форматите, които хранят с простотия широката публика.

У нас, естествено, за подобен размах не може да се говори, но стотици хиляди млади хора очевидно вярват, че това ще им се случи, слагайки лайка си под постовете на герои като Петканов и Богданска.

Това обяснява и онази статистика за страната ни, разпространена преди месец, според която всеки 4-ти младеж у нас не учи, но и не работи.

Защото живее във виртуалната реалност, прокопала дълбока пропаст между истинския живот и мечтите им за лесен успех.

Коментара ()

Вашият коментар