Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Храната, която пали страстите

Умереното хранене заедно с редовно физическо натоварване осигурява дългогодишен сексуален живот, пълен с наслада. Но не само афродизиаците, и други храни усилват либидото и правят любовния акт по-вълнуващ.

Древната мъдрост, че човекът е това, което яде, може да се перифразира и така: Кажи какво ядеш и ще позная какъв любовник си.

Продуктите в чинията наистина разкриват интимната същност на човека подобно на почерка и подписа му. Някои дори избягват да се хранят в присъствието на хора, в които са влюбени, за да не се издадат.

Мед - богат източник на елемента бор. Има го и в листните зеленчуци, плодовете, бобовите и орехите. Борът стимулира синтеза на естроген - основния женски полов хормон. Повишава и нивото на тестостерона - основния мъжки хормон. Това обяснява защо медът дава полова мощ. Добре е, преди да се мушнат в леглото, и двамата партньори да хапнат по лъжичка мед.

Орехи, бадеми, лешници - маслото в тези ядки, както и зехтинът дават мастни киселини, от които организмът произвежда холестерол. Ако обмяната му се наруши и той почне да се трупа (особено този с ниска плътност), връхлитат болести като атеросклерозата. Но холестеролът е важен - негови производни са всички хормони. Жените, спазващи диета с малко мазнини, трябва да знаят, че това намалява сексуалния им интерес. Така че наблягайте на растителни мазнини, и то получени чрез студено пресоване. Жените - на бадемите, а мъжете - на лешниците.

Овесени ядки - повишават нивото на тестостерон в кръвта. Яжте овесена каша няколко пъти седмично.

Морски дарове - съдържат йод, полезен за щитовидната жлеза.

Тя е важна за

сексуалното здраве,

тъй като при понижена функция намалява половото влечение. Най-полезни са тъмнокафявите водорасли и стридите, смятани за класически афродизиак. Всъщност всички мекотели са богати на вещества (най-вече фосфор и цинк), влизащи в състава на половите хормони. Тези минерали са важни и за добрата работа на мозъка и нервната система. Ето защо най-подходящото блюдо за вечеря са стридите - любимата храна на Казанова. Вечеря, завършваща с подобаващ десерт...

Кои други пет вида ястия усилват либидото, четете в печатното издание на в. "Здраве без лекарства"