Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НАСЛЕДНИК: Валентин Димитров - Младши сваля мацки на Апенините.
НАСЛЕДНИК: Валентин Димитров - Младши сваля мацки на Апенините.

ОСЪДЕНИЯТ на 14 години затвор бивш шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров е получавал изключително важна кореспонденция на таен адрес. Топлото е ползвал апартамента на бившата си съпруга, за да получава писма от чужбина, в които вероятно е имало информация, която не бива да достига до очите на разследващи. Във въпросното жилище в престижен софийски квартал в момента живее бившата тъща на Димитров - г-жа Пигулева. Тя категорично отказа да разговаря с представители на вестника и дори заплаши, че моментално ще извика полиция.
"Махайте се от дома ми! Няма какво да кажа за Валентин! Била съм му тъща преди двайсет години. Нямам нищо общо с него! Откъде-накъде мен ще ме разпитвате?!", изненадващо остро реагира 79-годишната г-жа Пигулева, след като разбра за какво я търсят.
Съседите й в блока бяха далеч по-словоохотливи. Те си спомниха, че на няколко пъти са

виждали Вальо Топлото

да минава през жилището на бившата си съпруга.
"Той хич не обича да го зяпат хората. Винаги ходи с ниско нахлупена шапка и тъмни очила. Идваше и си отиваше тихомълком, без да поздравява. Сигурно много от съседите въобще не са го разпознали, но мен не можеше да ме заблуди", споделя приказлива съкооператорка. Тя не е виждала Димитров от няколко месеца на адреса, на който никой не би помислил да го потърси.
След раздялата на Валентин Димитров със съпругата му Мария Пигулева двамата на пръв поглед късат всякакви взаимоотношения.
Бившият шеф на "Топлофикация" започва

авантюра

с бъдещата си жена Станислава, която само преди няколко дни беше арестувана с обвинение, че изнудва бизнес дама.
Още в началото на завихрянето на скандала около Валентин Димитров на преден план излязоха именно Станислава и майка му Цецка. Никой не говореше за бившата му съпруга. Може би точно тази анонимност на Мария Пигулева е била добре дошла за Топлото, който е прехвърлил кореспонденцията си на адреса, където живеят бившата му съпруга и тъща. Само допреди няколко дни на пощенската кутия на майка и дъщеря стои огромна табела с името на Валентин Димитров, изписано на латиница. Отдолу с по-малки букви са изписани точни указания за етажа и апартамента, където трябва да отиде пощальон, който носи препоръчано писмо. След демонстрирания интерес към семейство Пигулеви от страна на медиите

табелата е свалена

от пощенската кутия.
"Проверявали сме всички подробности около бившата съпруга на Валентин Димитров. Делото беше отпреди четири години и някои подробности са ми излезли от паметта, но със сигурност финансовото състояние на бившата съпруга и всички други важни за разследването обстоятелства са били проверени", обясни пред "168 часа" прокурор Борислав Джамбазов, който успя да докаже обвиненията срещу Топлото и той получи присъда от 14 години лишаване от свобода. Прокурор Джамбазов не можа да си спомни подробности за въпросния адрес, където живеят бившата съпруга и тъщата на Валентин Димитров, но поясни, че и тази следа със сигурност е била проверена

по време на делото

В същото време адвокатът на бившия шеф на "Топлофикация" Венцислав Димитров обясни, че не знае нищо за адреса, където доскоро неговият клиент е получавал поща от чужбина.
"Не мога да коментирам въпроса ви. Няма как да знам всичко, което е правил Валентин Димитров от раждането му досега. Това не е имало отношение към делото", заяви адвокатът на Вальо Топлото.
Съседи на бившата съпруга Мария Пигулева и нейната майка подшушнаха, че двете хич не обичат да говорят за времето, когато всички са едно голямо щастливо семейство.
"Съседките ни са много усмихнати и отзивчиви, но

винаги сменят темата

когато стане дума за Топлото. Марийчето рядко се застоява у дома. През по-голямата част от годината пътува в чужбина. Майка й също е много подвижна бабка и постоянно мери улиците", разказват в кооперацията, където се помещава тайната квартира на Валентин Димитров.

 


Синът учи в Италия

СИНЪТ на Валентин Димитров от първия му брак, учи в Италия и носи името на баща си.
Валентин Димитров-младши е наследил от татко си вкуса към красиви жени и слабостта към светския живот. "Рядко се вясва в квартала. През по-голямата част от годината е в чужбина", разкриват наблюдателни съседки.
Синът на Топлото е възпитаник на американския колеж.
Сега малкият Вальо се подвизава в Милано и често ходи на мачове на местните "Интер" и "Милан". Също като татко си Валентин наследникът е любител на аристократичните спортове тенис и ски.

 

 

Първата жена на Димитров с бизнес в туризма

Мария, първата жена на Валентин Димитров, върти успешен бизнес в областта на туризма. "Работи страшно много. Излиза сутрин рано и се прибира вечерта. Често й се налага да пътува в чужбина", разкриват съседи, които веднага правят връзката между Вальо Топлото и първата му голяма любов.
След развода си с бившия шеф на "Топлофикация", Мария връща и моминското си име - Пигулева.
Според информационната система ДАКСИ Мария Пигулева е управляващ съсобственик на П.Т.М. "Интернешънъл България".
Фирмата организира екзотични пътувания до всички краища на света, като една от най-горещите оферти е за посещение на Бразилия, Аржентина и водопадите Игуасу.

 

 

 

ЯВКА: Вальо Топлото получава писмата си в кутията на тъща си Пигулева.
ЯВКА: Вальо Топлото получава писмата си в кутията на тъща си Пигулева.