Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Методи Ананиев сключил мениджърски договор със Стоев преди четири години.
Методи Ананиев сключил мениджърски договор със Стоев преди четири години.

БИВШИЯТ треньор на националния отбор по волейбол Мартин Стоев е имал мениджърски договори с повечето състезатели на “Левски-Сиконко”.

Това споделиха пред “168 часа” волейболисти на сините. В част от времето, в което беше треньор на представителния тим, Стоев бе и наставник на “Левски”.

“В отбора това беше закон, нямаше мърдане. При преподписване на договорите волейболистите подписаха и мениджърски договори със Стоев. Такива договори, щат не щат, подписаха националите Методи Ананиев, Тодор Алексиев, близнаците Братоеви”, признаха близки до волейболистите.

По този начин става ясно, че слуховете как национални треньори смучат пари от националите и като мениджъри, определено не са били безпочвени! За тази тенденция се говореше “на ухо” отдавна, но

едва сега излиза

официално наяве.

Успоредно с нея във волейболните среди се твърди, че известни български волейболисти, играещи от години в чужбина, също са вземали пари от млади състезатели, на които помагали да си уредят излизането зад граница. Това все още не е потвърдено, но очевидно в българския волейбол няма дим без огън.

“В повечето случаи нито треньорите, нито топсъстезателите имат лиценз за мениджъри и парите, които вземат като процент за уреден трансфер на други състезатели, остават под масата. Абсолютно неизвестни за данъчните и съответно необлагаеми - разкриват схемата претендиращи за запознати и допълват: - В същото време самите състезатели плащат процент на клуба си, който понякога достига до 50% от трансфера. Ако имат официален мениджър - плащат и на него стандартните около 5%. Отделно от това плащат за трансферен сертификат на федерацията, която до момента доеше от волейболистите и до 10 хил. евро.”

Част от схемата

е на път да излезе на светло покрай преминаването на националния посрещач Методи Ананиев в отбора от италианската Серия А1 “Вибо Валентия”. Ананиев наскоро подписа договор с мениджъра Еудженио Голини. С него отдавна работи капитанът на националите ни Владо Николов, а преди два месеца Голини подписа и с блокировача Николай Николов.

Вярно или не, но се твърди, че италианецът е помогнал за преминаването на Ананиев във “Вибо” (другата версия е, че това е дело на играещия в тима българин Венци Стефанов, който в миналия сезон бе играещ треньор, б.а.) След огласяването на сделката Мартин Стоев се свързал с Еудженио Голини и му съобщил, че има мениджърски договор с Методи и съответно трябва да вземе процент от трансфера, разказаха пред “168 часа” близки до волейболиста.

“Мартин Стоев няма никаква заслуга за преминаването ми във “Вибо Валентия”, коментира лаконично самият Методи Ананиев.

Това е доста нагло

от страна на Стоев. През последните години не си е мръднал пръста за Методи!”, допълниха приятели на волейболиста.

Според последните слухове бившият национален селекционер дори заплашил със съд, след като показал мениджърския си договор с Ананиев, и в крайна сметка успял да си уреди процент.

Близки до Методи споделиха, че нямат такава информация и по-скоро вярват, че Стоев ще трябва да се откаже от мераците си да “гушне” процент. “Според договора Мартин трябваше да получи процент само ако сделката минава през него, а в случая той

не е направил нищо

- мотивират се те.

Докато Стоев беше треньор на националния отбор, се говореше, че той участва в мениджърската агенция AMG заедно с адвоката Георги Вълков.

Справка във фирмения регистър ДАКСИ с днешна дата показва, че Стоев няма участие - поне като съдружник или съсобственик в мениджърска агенция.

Самият бивш селекционер не вдигаше телефона си.

Стоев искал процент от трансферите на "сините" национали.
Стоев искал процент от трансферите на "сините" национали.