Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРЕДИЗБОРНО: Гергов обеща да не се кандидатира за кмет
ПРЕДИЗБОРНО: Гергов обеща да не се кандидатира за кмет

НЕДОВОЛСТВО зрее в редиците на БСП, след като пловдивският бизнесмен Георги Гергов стана председател на областната организация в Пловдив.

Гергов, когото преди време част от соцактива окичи с прозвището “червен олигарх”, спечели с 47 гласа срещу 30 за опонента си Георги Георгиев.

Веднага след като изборът беше огласен, социалната мрежа фейсбук

избухна с коментари

- предимно на млади социалисти, които припомняха “историческото минало” на бизнесмена: от “топлата” според тях “връзка” с десните партии през слуховете, че ще бъде кандидат-кмет от НДСВ, до заемането на важни партийни постове в БСП.

Пиперливи колажи илюстрираха допълнително недоволството на социалистите. Мнозина от тях заподозряха, че

Гергов се е разбрал

с настоящия лидер на БСП Сергей Станишев да се кандидатира за кмет на Пловдив, за да не се “харчи” соцпартията.

“Нещо като Слави Бинев в “Атака” - сам си финансира кампанията, когато се яви за кмет на София. И не стигна дори до балотаж. Това чака и БСП с кандидат-кмет Гергов, сметките ще излязат криви”, възмущават се отричащите бизнесмена социалисти.

“Благодаря на тези, които гласуваха за мен. Надявам се да убедя другите, че мога да водя БСП в Пловдивска област напред”, коментира самият Гергов.

“Нека опонентите ми си отдъхнат, няма да се кандидатирам за кмет”, категоричен бе бизнесменът.

Той не се притеснява, че на предните местни избори имаше намерение да се бори за градоначалник на Пловдив, като - странно или не, поиска

подкрепа от десните

партии. Въпреки че по това време бе член на БСП! “Да, имах желание, но нямаше такова политическо решение. За мен страницата “кмет на Пловдив” е затворена”, казва бизнесменът.

Въпреки това недоволните социалисти споделят, че не му вярват. “На парламентарния вот миналата година първо беше обещал да не се кандидатира за депутат, а после заяви, че ако го издигнат, ще влезе в листите”, питат те.

Към настоящия момент Гергов се

ползва с подкрепата

на всички местни червени шефове, сред които и шефът на БСП-Пловдив Илия Баташки, споделиха пловдивски социалисти. Поддръжници на настоящия лидер на БСП Сергей Станишев изразиха опасения, че соцорганизациите в Пловдивско попадат под влиянието на президента Първанов. “Баташки е сред най-големите критици на Станишев, а Гергов, е известен с близките си контакти с президента”, мотивират се те.