Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПОЧИВКА: Ирена наскоро се завърна от остров Капри.
ПОЧИВКА: Ирена наскоро се завърна от остров Капри.
"ЗНАЕТЕ ЛИ какво е общото между мен и слоновете? И аз като женската слоница съм бременна от две години насам. Писна ми от глупости. Категорично заявявам, че никога не съм била бременна от бившия министър-председател Сергей Станишев, нито съм правила аборт", заяви за пръв път пред "168 часа" бившата премиерска съветничка Ирена Борисова. В продължение на повече от две години тя е спрягана от медиите като тайната приятелка на лидера на БСП. Новината се разпространява като мълния някъде в средата на 2008 г. Анонимни източници от "Позитано" разкриват пред избрани издания сензацията, че тогавашният премиер е хлътнал в любовна авантюра с красивата си съветничка Ирена Борисова. Лидерът на управлението и неговата подчинена отказват да коментират слуховете и те набират още повече сила в следващите месеци. Следва нова сензационна новина, че Станишев чака бебе от Борисова.
"Няма да скрия, че всички тези измислици се отразиха неприятно на ежедневието ми. Много пъти съм обмисляла варианта просто да изкрещя каква е истината. По едно време започнаха да преследват близките ми. Обаждаха се дори на Мая Манолова, с която сме добри приятелки да я разпитват за личния ми живот. Така и не сметнах за нужно да излизам на светло, защото не съм публична личност и нямаше какво толкова интересно да разкажа", допълва чаровната кюстендилка. Напоследък тя усеща, че интересът към нея значително е отслабнал, но пак среща публикации, в които се разказва за съвместния й живот с лидера на столетницата.
"Нито тогава съм живяла с г-н Станишев, нито сега го правя. Двамата сме просто приятели. Виждам го, когато ходя да се видя и с останалите ми близки на "Позитано". Някои продължават да поддържат заблудата, че работя за БСП, но това не е вярно. В момента съм в частния бизнес. "Червената" идея не ми е станала чужда и не изключвам възможността някога отново да се върна към политиката", категорична е Ирена Борисова. В момента тя има човек до себе си.
"Приятелят ми няма нищо общо с политиката и двамата се чувстваме много добре един с друг", казва бившата съветничка на премиера. Нейното име очевидно продължава да вълнува хората. Читатели на "168 часа" пратиха любопитни снимки от екскурзията на Борисова в Тайланд. Заедно с нея са още скандалният митничар Георги Владимиров-Фози и бившият шеф на Информационно обслужване Азер Меликов. И двамата напускат постовете си след серия от скандали. Владимиров е уволнен в края на миналата година от Вальо Танов, а в медиите се появяват версии, че той покровителства контрабандата на цигари през границата. Азер Меликов си тръгва от държавната фирма, след като малко преди изборите от опозицията разкриват, че взема месечна заплата от 14 хил. лева. Борисова, Владимиров и Меликов са на луксозната почивка в Тайланд заедно с компания от приятели.
"Наистина бяхме заедно в Тайланд. Само да не напишете, че съм гадже на Георги или на Азер. С първия сме близки от 15 години. И двамата сме от Кюстендил. В момента той се радва на сплотено семейство и чака детенце. С Азер сме приятели от 9 години. В момента май не работи. Чуваме се по-рядко", в прав текст заявява Ирена Борисова, за да пресече още в началото роенето на нови слухове около личния й живот. Разговорът с нея приключва с един последен въпрос: "Имаше ли моментна страст между вас и тогавашния премиер", на който тя отговаря:
"Моментна страст ли? Не знам как да отговоря на този въпрос. Предпочитам просто да си замълча, защото пак ще тръгнат какви ли не изкривени интерпретации и пак ще се вдигне голям шум", приключва темата бившата премиерска съветничка.

С Елена Йончева често си говорехме

"ПОЗНАВАМ се добре с Елена Йончева. Не мога да кажа, че сме някакви близки приятелки. Чувахме се доста често, но само за да обсъдим съвсем официални въпроси", споделя за отношенията си с бившата приятелка на Станишев неговата доскорошна съветничка Ирена Борисова.
"Елена беше на "здрасти" с всички на "Позитано". Не висеше по цял ден в централата или в Министерския съвет, че да има време за завързване на някакви по-големи приятелства. Винаги ми е правила добро впечатление с професионалното си отношение към нещата", допълва Ирена Борисова.

Приятелство без облаги

ПРЕД "168 часа" Ирена Борисова разказа, че приятелството й с Георги Владимиров и Азер Меликов не е облагодетелствало нито един от двамата.
"Жоро беше в митниците почти 15 години. По време на нашето управление, той не се е издигал от горе. Ако това беше станало, със сигурност щяха да го припишат като моя заслуга", признава Борисова. За Фози неведнъж се е говорило, че се ползва с благословията на червената партия и е непоклатим от доста правителства. Според бившия шеф на Агенция "Митници" Емил Димитров-Ревизоро отдавна било публична тайна, че Фози е протеже на местна депутатка на БСП и дама, която е бившата дясна ръка на Станишев. Фози вече е уволняван веднъж от Митниците през 1998 година, но три години по-късно се завръща победоносно след съдебно решение и директно сяда в стола на началник на митнически пункт Гюешево. След отстраняването му през миналата година Фози казва в свое интервю, че уволнението му е политическо, защото е неудобен на новата власт, а граничният пункт, който ръководи, винаги е бил за пример.

Пътят нагоре

Борисова е назначена в кабинета на Станишев на "Позитано" 20 още когато той е партиен председател, а след избора му за премиер се прехвърля на "Дондуков". Официално се води съветник по протокола. Длъжността й често е предизвиквала различни коментари, защото в Министерския съвет има цял такъв отдел. По времето на мандата на Станишев е смятана за най-доверения му човек. Името на Борисова нашумя, след като благодарение на нея в родното й село Пиперков чифлик до Кюстендил бе построена черква за 200 000 лева за сметка на държавата. На откриването й се появи и тогавашният шеф на ДАНС Петко Сертов. Ирена признава, че откакто не е във властта, обича да пътува. Хоби, за което не й оставало време, докато изпълнявала задълженията си като съветничка на премиера. Наскоро се завърнала от дълго пътуване в Италия и остров Капри.

 

ПОДКРЕПА: По време на мандата на Станишев Ирена Борисова бе плътно до него на официалните му изяви.
ПОДКРЕПА: По време на мандата на Станишев Ирена Борисова бе плътно до него на официалните му изяви.
ПРИЯТЕЛИ: Ирена Борисова и Азер Меликов са близки от девет години.
ПРИЯТЕЛИ: Ирена Борисова и Азер Меликов са близки от девет години.
КОМПАНИЯ: Георги Владимиров-Фози (вляво), Ирена и приятели отдъхвали в Тайланд през миналата година.
КОМПАНИЯ: Георги Владимиров-Фози (вляво), Ирена и приятели отдъхвали в Тайланд през миналата година.