Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В продължение на почти 20 години Анжела Маринова, майка на безследно изчезналата Десислава Севдалинова, чака телефонът да звънне. "От 22 юли, 2002 година всяко позвъняване сякаш е заредено с думите: "Мамо, добре съм и си идвам при теб", разказва Анжела, но това не се случва. Днес Деси от малко момиче вече се е превърнала в жена.

"Бяха ми нужни пет години, за да се съвзема. През тях бях само от вкъщи до полицията и обратно", казва майката. Тя вярва, че това не е случайно. Сигурна е, че и на Деси са й трябвали толкова, за да свикне с новата обстановка. "Сигурно са я били, заплашвали и какво ли още не. Пет години са й били нужни, за да си стъпи на краката, да свикне с това и да си каже, че ще чака удобен момент да си дойде", разказва Анжела.

Надежда й дава и разговор през 2006 година с ясновидката Вера Кочовска
Тя я уверила, че не полицията ще намери Деси, а тя сама ще си дойде. "Каза ми, че ще се радвам и на две прекрасни внучета." Дори сега, след толкова години, когато Анжела и нейните роднини си правят планове за в бъдещето, винаги и Деси участва в тях. Казва, че когато момичето си дойде, цял ден ще се прегръщат, ще плачат и ще се смеят, дори няма да говорят. "Трудно е, когато няма вест от нея, но това ми е животът. Наистина в някои случаи неизвестността е по-страшна и от най-безмилостната истина, но аз не съм спирала да вярвам, че ще си дойде. Тя ще го направи, но само когато е безопасно", сигурна е майката.


Анжела и следователите обаче са убедени в едно - в изчезването на момичето има пръст Божидар Пеков, който днес е 40-годишен. По онова време той бил гадже на Деси и според доказателствата е последният човек, който се е видял с момичето на 22 юли 2002 година. Интересното обаче е, че неговата майка Мира Пекова в този период била действаща адвокатка и бивша окръжна съдийка.

Какво се случва с Божидар Пеков и делото срещу него днес, четете в печатното издание на "168 часа".