Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Престъпникът изглеждал като всеки друг фен.

"Бяхме на опашката за автографи, точно зад убиеца на Кристина. Тя го посрещна с отворени ръце, готова да го прегърне. После се чуха три пукота, като от спукване на балон." Това разказва една от почитателките на американската идолка Кристина Грими след трагичния концерт в Орландо, на който певицата беше убита.

22-годишната Грими разговаряла с феновете си след концерта, раздавала автографи и си правела снимки, когато Кевин Джеймс Лойбъл открил огън по нея. Девойката била откарана в болница веднага, но по-късно починала от раните си.

Полицията все още не знае какви са мотивите на Лойбъл да убие Кристина. Това, в което са сигурни обаче, е, че нападателят е пристигнал на концерта специално, за да сложи край на живота на изпълнителката.

Убиецът бил родом от Сейнт Питърсбърг, Флорида. На концерта в Орландо той пристигнал с два пистолета с напълно заредени пълнители и ловджийски нож.

След като Лойбъл стрелял по Кристина, брат й Марк веднага скочил в схватка с него, за да предпази останалите младежи на концерта. По време на спречкването 27-годшният нападател се самоубил.

След като изминаха няколко дни от трагедията, почитателите на Грими се оттърсват от шока и започват да споделят своите истории. Една от тях Дестини Ривера разказва, че след като е чула изстрелите и е видяла Кристина да пада на земята, моментално е избягала от мястото на инцидента. По пътя тя срещнала групата, която Грими подгрявала - Before You Exit, които спокойно разговаряли до тур буса. Те очевидно не знаели какво се случва, а в момента, в който Ривера им съобщила за изстрелите и помолила за помощ, момчетата се паникьосали осъзнавайки вероятната съдба на своята приятелка.

Според Дестени, случилото се било шок за всички, защото убиецът изглеждал като всеки друг фен.

Друг почитател на Кристина, който присъствал на концерта, пък сподели, че Лойбъл бил в залата през цялото време в близост до него.

Трагедията, състояла се в Орландо, предизвика бурна реакция от страна на музикалния свят. След като Грими доби популярност, ставайки трета в американския The Voice, тя си спечели изключително много звездни приятели, които останаха с разбити сърца след смъртта й.

Адъм Ливайн, който беше неин ментор в шоуто, предложи на семейството й да плати цялото погребение. Това се случи въпреки факта, че отворената дарителска сметка събра повече от необходивите средства. Вокалистът на Maroon 5 използва социалните мрежи, за да изрази своята скръб.

Една от най-близките приятелки на Кристина се оказа световноизвестната певица Селена Гомез. На свой концерт, дни след трагедията, Гомез през сълзи разказа колко добър човек е била Кристина и как не може да си обясни защо това се случва.

Според полицията, убиецът не познавал Грими лично. Те споменават, че Лойбъл е имал намерение да се прибере вкъщи след нападението, но не дават коментар как са стигнали до тази информация.

Ден след трагедията на вратата на това вкъщи, където убиецът така и не се прибрал, била оставена бележка от родителите му. Тя гласи "Нашите дълбоки съболезнования за семейството, приятелите и феновете на талантливата и любяща Кристина Грими. Без други коментари."