Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спор между вицепремиера Томислав Дончев и евродепутатката от БСП Илияна Йотова има ли спрени европари нажежи студиото на Нова тв. Постоянно има одитни процедури и проверки, но спрени пари няма, увери Дончев от София.

„В момента има процедура към България, продължава одитът, гледат се разходите, които са извършени за 2015 г. по Програмата за селските райони, като има забележки по отношение на редовността на проектите, а също и по отношение на обществените поръчки”. Това каза Илияна Йотова . „Отговорът, че са получени всички средства от ЕС, просто не са истини”, категорична бе тя. Тя наблягаше на факта, че Еврокомисията е открила грешки на сертифициращия орган.

Дончев каза, че за разлика от европроектите, по които са построени магистралите, при тези за селските райони направеното не е толкова видимо и има много административни процедури. Заради това е лесно да се говори с грешки и манипулативно за тях. Дончев запита няколко пъти Йотова спрени ли са 1,1 млрд.евро, както твърдеше онзи ден председателката на БСП Корнелия Нинова или не. Отговорете на този прост въпрос, казваше Дончев. Йотова го избягваше и накрая отсече: Стига с този гьобелсов въпрос.

Дончев заключи, че БСП прави всяка седмица драми. Миналата - за доклада на ОЛАФ, че България била най-корумпираната, пък се оказа, че е обратното. Преди два дни - че трябва да връщаме 1,1 млрд.лв., а се оказа, че не е вярно. Каква ли ще бъде драмата следващата седмица, зачуди се вицепремиерът.