Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С наближаването на концерта на една от най-великите рок групи, съществували някога, сблъсъкът на мненията дали замяната на Фреди Меркюри с Адъм Ламбърт е удачна.

Навярно няма да се намери никой, който напълно да замени великия глас на британеца, но младият Ламбър със сигурност не е за подценяване.

Той започва участието си в "Америкън айдъл" с Bohemian Rhapsody, а на финала изпълнява заедно с Браян Мей We Are The Champions. Макар и да завършва втори, Адам получава нещо повече от паричната награда в шоуто. Мей лично го търси, за да стане част от Queen.

А защо Ламбърт е перфектен за групата?

На първо място е великолепният глас на идола, който перфектно пасва на музиката на Queen. Той се оказа не просто светкавица, която проблясва на сцената на едно риалити, а цяла гръмотевица, която оставя огън след себе си. А в свят, в който музиката се е превърнала в бизнес, е трудно да намериш глас с толкова октави, колкото са нужни, за да се изпеят песните на великия Меркюри.

На второ място, Адам почти заряза соловата си кариера, за да се отдаде напълно на Queen. В няколко интервюта певецът споделя, че се опитва да разбере каква би била персоната на Фреди, ако той беше жив сега или какви навици щеше да има. В почивката между концертите Мей и Тейлър му разказват истории за дните, когато са купонясвали с Фреди.

Но това по никакъв начин не означава, че Ламбърт се опитва да замени Меркюри. Тъкмо напротив. Той прави всичко възможно, за да почете паметта му по най-добрия начин.

Третото и може би най-важно доказателство в кратия ми списък е фактът, че Адам по никакъв начин не се опитва да копира пеенето на Фреди. Той изпълнява музиката на легендата по своя си собествен начи. А Мей споделя, че точно в това е силата му. "Фреди никога не би искал някого, който се опитва да го имитира" - казва китаристът в защита на музикалния идол.

И ако все още сте скептични дали си заслужава да посетите концерта им в България, може би трябва да се вслушате в думите на Роджър Тейлър: "Мисля, че Фреди щеше да е неговият фен номер едно " и добавя: "Той би се влюбил във всекиго, който може да пее така.