Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Абитуриенти, стига селяния! Вижте Стоичков как прави шоу

Тази седмица в софийския парк "Заимов" се разминах с огромна група абитуриенти от Първа английска гимназия.

Пееха "Хабиби" на Азис така превъзбудени, сякаш това е химнът на училището. Специално ги спрях да ги питам от английската ли са наистина, или нещо съм се объркал.

Но те на мига ме върнаха в реалността. Просто селянията извира отвсякъде и елитните гимназии в столицата вече не са оазис на спасението от повсеместната чалгализация. Сетих се, че преди няколко години ми разказаха как в най-модерното към момента фолкзаведение били направо втрещени от хардподбора на парчета за бала на Националната гимназия за древни езици и култури.

С всяка година простащината не просто в музиката, а в обличането и в обноските се удвоява и се приема все по-нормално. И тази седмица пред катедралата "Св. Александър Невски" дънеха яки кючеци, димки, силикон. Отстраненият заради великденските фойерверки архимандрит Дионисий е абсолютен лузър, поставен до випуск 2016.

Aбитуриентският бал се превръща във връх на кича и в просташко състезание за демонстрация на материални възможности. Ти сложи ли силикон на твоята щерка?! Ами потребителски кредит изтегли ли, за да я облечеш?

Не, аз съм си достатъчно богат и на моя му наех 20-метров линкълн за 1200 лева за 5 часа! Ами ти колко души покани на бала, щото аз имам 250 гости и момичето ми смени 3 (три) тоалета в празничната нощ?! (За пловдивската абитуриентка с най-пищен бал четете на 50-а и 51-ва стр.)

До такава степен е важно с каква лимузина ще спреш пред ресторанта, че историята на абитуриента Кристиан Неделчев, който за малко да отиде с метро на бала, трогна цяла България.

Какъв шок само - абитуриент пътува в метрото?! Това е нещо наистина невероятно... Защо, по дяволите, не се е метнал в летяща чиния? (Прочетете историята на Кристиан на 49-а стр.)

Mайката на Кристиан изтеглила 150 лева заем, за да кандидатства момчето в Софийския университет, а на съучениците му всяка обувка за бала струва точно толкова. Неравенство ще има винаги, но българите се израждат в свирепи хищници в неудържимото желание да го демонстрират на всяка цена. Така е при нация, в която простаците преобладават.

Абитуриенти, бройте до 12 и да се приключва. Браво, завършихте гимназия, но голямото учене тепърва започва. Стига вече селяния! Вижте великия Стоичков.

Kолко хора го мислят за тотален простак - тоя напсувал, оня ударил, гръмнал жираф в Африка, но какво световно шоу направи на националния стадион. И там не пяха Азис и Галена. Звучеше опера.

И запомнете - не е важно с какво отиваш на бала, а с какво си тръгваш.

Коментара ()

Вашият коментар