Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борис Дашков
Борис Дашков

С РОДНИНА на Христо Ковачки за шеф осъмна структурата на ГЕРБ в Кюстендил.
Отскоро председател на местните гербери е хирургът Борис Дашков. Той е племенник на общинската съветничка от “Лидер” доктор Красимира Василева, която е шефка на местната болница. Дашков работи в споменатата болница, като същевременно е и братовчед на зетя на Христо Ковачки - Никифор Вангелов. Така се изпълни меракът на самия Ковачки от миналото лято да работи заедно с ГЕРБ. По време на предизборната кампания от парламентарните избори миналата година шефът на “Лидер”, който понастоящем е разследван за далавери, каза, че неговата формация и тази на Бойко Борисов имали “много общи неща”.
Представители на ГЕРБ заявиха, че имали “пълно доверие” на Дашков и роднинството му с Ковачки не било пречка за партийното издигане при Борисов.
“Всички представители на областното ръководство на ГЕРБ в Кюстендил - включително областният управител Любомир Анчев и депутатът Валентин Микев, подкрепиха избора на Борис Дашков за шеф на ГЕРБ-Кюстендил”, обясниха пред “168 часа” от пресцентъра на местната структура и допълниха, че това не е нито първият, нито ще е последният случай, в който представители на една фамилия членуват в различни партии.
По думите на кюстендилските гербери Дашков вече бил доказал лоялността си към партията още по време на евровота миналата година. Тогава той бил само координатор на ГЕРБ за региона, но се справил добре с работата.

l Самият Борис Дашков бе лаконичен в коментара си относно екзотичната на пръв поглед ситуация. “Роднинството ми с представители на “Лидер” няма нищо общо с политическите ми възгледи и не е пречка за работата ми в ГЕРБ”, заяви издигналият се в партийната йерархия на Борисов роднина на Христо Ковачки.

Ковачки в съда
Ковачки в съда